Κορωνοϊός: Ανησυχία για οικονομικό κραχ σε επιχειρήσεις στον δήμο Ανδραβίδας/Κυλλήνης, στην πρώτη γραμμή της μ […]

Σε κατάσταση συναγερμού ο νομός Ηλείας εξ αιτίας κορωνοϊού, και ειδικά λόγω των σοβαρών και ανυπολόγιστων παράπλευρων απωλειών σε οικονομικό επίπεδο. Η κατάσταση και στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης είναι εξαιρετικά δύσκολη και υπάρχουν πολλοί, μέσα στα πράγματα, που φοβούνται οικονομικό κραχ σε συγκεκριμένους τομείς και επιχειρήσεις.

Ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας και οι συνεργάτες του στη δημοτική αρχή βρίσκονται εδώ και μέρες στην πρώτη γραμμή της μάχης και δίνουν αγώνα σχεδόν όλο το 24ώρο για να προσφέρουν ό,τι μπορούν στους δημότες, ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Tα δημοτικά συμβούλια, στα οποία πρώτο θέμα είναι οι επιπτώσεις του κορονοϊού και η προστασία της υγείας και της περιουσίας των δημοτών, είναι πλέον πολύ συχνά, απόδειξη του πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Είναι ευτύχημα που ο δήμαρχος είναι και γιατρός στο επάγγελμα, άρα κατανοεί πιο βαθιά το πρόβλημα και από ιατρικής πλευράς. Τις τελευταίες μέρες είναι σε πλήρη επιφυλακή και όλη η δημοτική αρχή σε επιστράτευση!

Τα μέτωπα για την περιοχή Ανδραβίδας/Κυλλήνης είναι τρία:

1ο: οι παραγωγοί πατάτας, οπωροκηπευτικών και φρούτων και οι «φραουλάδες» κινδυνεύουν με καταστροφή. Τα προϊόντα τους, παρότι άριστης ποιότητας, δεν περνάνε πλέον στις μεγάλες εσωτερικές και εξωτερικές αγορές με την ίδια ευκολία και συχνότητα, λόγω της γενικής αναταραχής και ανασφάλειας. Υπάρχει κίνδυνος να μείνουν αδιάθετες τεράστιες ποσότητες…

2ον: ο τουριστικός κλάδος απειλείται με ισοπεδωτικό χτύπημα. Ο φόβος για ακυρώσεις στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα είναι πλέον ορατός, κάτι που θα προκαλέσει πολλά μποφόρ στα οικονομικά δεδομένα της περιοχής και θα δημιουργήσει, ενδεχομένως, κύμα ανεργίας στην περιοχή αν η κατάσταση με την εξάπλωση κορονοϊού φουντώσει.

3ον: ο κλάδος με τις ιχθυοκαλλιέργειες δέχεται ήδη τα πρώτα χτυπήματα, που σταδιακά, αν η κατάσταση συνεχιστεί, θα γίνει χειρότερη. Κι εδώ οι καλλιεργητές απειλούνται με οικονομική καταστροφή.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας/Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας έχει κινητοποιήσει από την πρώτη στιγμή όλο τον δημοτικό μηχανισμό. Απολυμαίνονται χώροι, δίνονται συμβουλές, παρέχεται κάθε είδους βοήθεια σ’ όποιον την έχει ανάγκη και ανά πάσα στιγμή. Ο κ. Λέντζας και η δημοτική αρχή δείχνουν άμεσα ανακλαστικά. Και η δέσμευσή του προς επιχειρηματίες, παραγωγούς, εργαζόμενους της περιοχής είναι πως θα πιέσει, όσο μπορεί κι αυτός, για να ληφθούν κρατικά μέτρα μέριμνας και να μην κινδυνεύσει με κατάρρευση το οικονομικό οικοδόμημα των τοπικών επιχειρήσεων. Ηδη, όπως λένε οι πληροφορίες, ο κ. Λέντζας ετοιμάζει επιστολές και επί τόπου παρουσίες σε Κυβερνητικά γραφεία.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    11 Μαρτίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία