Να αποφεύγεται ο συνωστισμός»-Ουρές και χθες έξω από τη ΔΕΗ και προτάσεις από την Ενωση Διοικητικού και Οικονο […]

Ουρές σχηματίστηκαν και χθες έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ εφόσον αποφεύγεται ο συνωστισμός και μπαίνουν μόνον οι πολίτες που εξυπηρετούνται από τα ταμεία.

Η Ενωση Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού ΔΕΗ (Τοπική Επιτροπή Πατρών-Αιγίου), με ανακοίνωσή της, αναφέρεται σε μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην περιοχή μας, καθώς υπάρχει εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ΕΔΟΠ-ΔΕΗ για την καθημερινή λειτουργία στα καταστήματα της επιχείρησης, πρέπει να αναληφθούν οι εξής πρωτοβουλίες:

-Ενημέρωση των εργαζομένων από τον Γιατρό Εργασίας για τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που πρέπει να λαμβάνουν.

-Δημιουργία στο intranet (εσωτερικό δίκτυο) της Δ.Ε.Η. ειδική σελίδα με πληροφορίες και επικαιροποιημένα στοιχεία γύρω από τη διαχείριση του θέματος του κορωνοϊού.

-Αναστολή λειτουργίας του γραφείου Πληροφοριών στην Ακτή Δυμαίων και προτροπή των πελατών για τηλεφωνική εξυπηρέτηση στο 11770.

-Στη φυσική εξυπηρέτηση να διεκπεραιώνονται αποκλειστικά και μόνο εργασίες, για διακοπή ηλεκτροδότησης, νέα συμβόλαια, διακανονισμοί και επανασυνδέσεις.

-Η είσοδος στα γραφεία να γίνεται χωρίς συνωστισμό και ανά άτομο.

-Για προληπτικούς λόγους συνιστάται να προχωρήσουν ανά Σαββατοκύριακο σε απολυμάνσεις των κτιρίων που δέχονται κοινό.

-Η τοποθέτηση σε εμφανές σημείο στην είσοδο κάθε καταστήματος της Δ.Ε.Η., δοχείων με απολυμαντικό υγρό προς χρήση, τόσο των εργαζομένων όσο και των συναλλασσομένων.

-Η τοποθέτηση σε εμφανή σημεία των κτιρίων, ενημερωτικών αφισών του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ., σχετικά με τις βασικές ενέργειες πρόληψης από τον κορωνοϊό.

-Η απομάκρυνση από τα γραφεία εξυπηρέτησης, οποιαδήποτε έγγραφα ή αντικείμενα, ώστε μετά τη λήξης εργασίας να απολυμαίνεται από το συνεργείο Καθαρισμού.

-Η χορήγηση σε κάθε εργαζόμενο αντισηπτικό χεριών ή απολυμαντικό gel.

Επίσης αναφέρει ότι μετά τον περιορισμό των μετακινήσεων, που έχει ανακοινώσει και το Υπουργείο Υγείας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι εργαζόμενοι στην Πάτρα που καθημερινά μετακινούνται από τον τόπο διαμονής, να μετακινηθούν για εργασία στο διάστημα των προληπτικών μέτρων, σε καταστήματα ή πρακτορεία του τόπου κατοικίας τους, ενώ είναι επιβεβλημένο, για τους εργαζόμενους με ανήλικα τέκνα μέχρι των τάξεων του Γυμνασίου, να χορηγηθεί ειδική άδεια με αποδοχές τουλάχιστον οκτώ (8) ημερών.

gnomip.gr

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    12 Μαρτίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία