«ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ» : Ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Δήμαρχο Ζακύνθου για θέματα επικαιρότητας

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Β΄ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, κ. Μαρίνου Στουφή και του συνδυασμού ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ , στο πλαίσιο της επικοινωνίας που επιδιώκει ο συνδυασμός , με στόχο τις δυνατότερες εφικτές λύσεις, σε όλα τα θέματα επικαιρότητας και τα καίρια ζητήματα, που απασχολούν την πόλη και συνδέονται άμεσα με την επιχειρηματικότητα.


Δελτίο τύπου
Στα πλαίσια σειράς συναντήσεων με τις τοπικές αρχές, οι οποίες πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του συνδυασμού μας, προκειμένου να πάρουμε απαντήσεις για τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, αλλά και προβλήματα που χρονίζουν, την Παρασκευή 06/03/2020 πραγματοποιήθηκε δίωρη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ζακύνθου κύριο Ν. Αρετάκη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ του Δημάρχου και αντιπροσωπίας του συνδυασμού μας υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή θέσεων και δόθηκαν απαντήσεις στα ακόλουθα ζητήματα:

  1. Σε σχέση με τις επιπτώσεις που υφίστανται οι επιχειρήσεις της Ζακύνθου από τον φόβο εξάπλωσης του κορωνοιού , ο κ. Αρετάκης δήλωσε ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών και στο επίπεδο που αφορά τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων προς τον δήμο θα υπάρξουν μέτρα ανακούφισης .
  2. Σε ερώτημά μας σχετικά με τις καταγγελίες επιχειρηματιών για πρόστιμα που επιβάλλονται τελευταία από τον δήμο, Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι αυτά επιβλήθηκαν κυρίως εξ αιτίας χρόνιων πολεοδομικών και άλλων παραβάσεων που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε δημόσιους χώρους και διαπιστώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίας. Από την πλευρά μας ζητήθηκε η προς το παρόν αναστολή και αυτών των διαδικασιών λόγω της έκτακτης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το νησί και του αρνητικού αντίκτυπου στις επιχειρήσεις.
  3. Σχετικά με το Open Mall ο Δήμαρχος είπε ότι εξετάζει το φάκελο του Έργου και εφόσον διαπιστωθεί ότι η μελέτη είναι πλήρης και εφαρμόσιμη το πρόγραμμα θα προχωρήσει. Από την πλευρά μας επισημάναμε τα προβλήματα που και εμείς είχαμε διαπιστώσει, ενώ παράλληλα δηλώσαμε πρόθυμοι να παράσχουμε κάθε δυνατή υποστήριξη ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του Open Mall.
  4. Συζητήθηκε επίσης και το θέμα της Λειτουργίας του Δικτύου Συνεργασία Ζακύνθου που διαχειρίζεται το πρόγραμμα leader. Θέσαμε τους προβληματισμούς και τα ερωτήματά μας όπως έχουν τεθεί και δημόσια και λάβαμε τη δέσμευση του κ. Αρετάκη ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και θα είναι σε θέση να μας απαντήσει υπεύθυνα για την κατάσταση της εταιρείας αυτής, καθώς και την πορεία υλοποίησης του leader.

Στόχος των παρεμβάσεων μας είναι να έχουμε αποτελέσματα που ωφελούν τα μέλη του Επιμελητηρίου. Δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις! Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για το γεγονός ότι μετά τη συνάντησή μας με τον Αντιπεριφερειάρχη, ανακοινώθηκαν τα πρώτα μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων της Ζακύνθου, τα οποία απηχούσαν και κάποια από τα αιτήματα που έθεσε στον κ. Στασινόπουλο ο συνδυασμός μας. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΤΟΥΦΗΣ Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ


Πηγή