Πάτρα: Έρχεται νέο υλικό με μάσκες και γάντια στο ΠΓΝΠ για τους εργαζόμενους

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr, αναμένεται να φτάσει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, νέο υλικό, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που θα πρέπει να έχει το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, στη μάχη που δίνει κατά του κορωνοϊού.

Το υλικό αυτό που στέλνεται από το υπουργείο Υγείας θα περιλαμβάνει μάσκες και γάντια, που θα δοθούν στους εργαζόμενους του νοσοκομείου του Ρίου, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία έλλειψη σε ότι έχει να κάνει με τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα πρέπει να έχουν οι μπροστάρηδες σε αυτή τη μάχη που δίνεται.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν υπήρξε κανένα θέμα με ελλείψεις σε μάσκες και γάντια, αφού οι αποθήκες του νοσηλευτικού ιδρύματος είχαν εγκαίρως τροφοδοτηθεί και δοθεί στη συνέχεια στους εργαζόμενους, ειδικότερα σε αυτούς που η εργασία τους αφορά το νοσηλευτικό κομμάτι.

Το ηθικό των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας παραμένει υψηλό και παρά την κούραση που υπάρχει από τη συνεχόμενη δουλειά από τη στιγμή που τα ωράρια για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές έχουν σχεδόν καταργηθεί, οι ίδιοι δείχνουν δύναμη και γενναιότητα σε αυτή τη μάχη που ακόμα έχει αρκετό δρόμο μπροστά της όπως φαίνεται.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μία εισαγωγή επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στις δύο κλινικές που έχουν επιστρατευθεί και έτσι τα άτομα που νοσηλεύονται συνολικά ανέβηκαν από τα 11 στα 12.

Υπάρχει σίγουρα μία πίεση στο σύστημα καθώς τα κρούσματα αυξάνονται σε όλη τη χώρα, όμως, η κατάσταση τουλάχιστον στο νοσοκομείο του Ρίου, είναι ελεγχόμενη για την ώρα.

Επιπλέον, τις τελευταίες ώρες ο κόσμος δείχνει να υπακούει στις υποδείξεις, δεν υπάρχει μεγάλη προσέλευση για να κάνουν το μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό, παρά μόνο έρχονται όσοι έχουν μία σοβαρή συμπτωματολογία και είναι να νοσηλευτούν.


Πηγή