Σπύρος Στεργίου: “Τα καταστήματα εστίασης είναι πιο ασφαλή ακόμα και από τα νοσοκομεία”

"Τα υγειονομικά καταστήματα της Πάτρας και της περιοχής είναι πιο ασφαλή ακόμα και από τα νοσοκομεία και τις υγειονομικές μονάδες της περιοχής" τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, Σπύρος Στεργίου, αναφερόμενος στα μέτρα πρόληψης που χρειάζεται να πάρουν οι επαγγελματίες εστίασης, με βάση τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του υπουργείου Υγείας.

Ήδη τα καταστήματα εστίασης της Πάτρας έχουν πάρει το σχετικό πρωτόκολλο που ορίζεται από τον ΕΟΔΥ με τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης και το έχουν τοιχοκολλήσει στα μαγαζιά τους ενημερώνοντας τους πελάτες και το κοινό τους. Εκτός αυτού, πολλά από τα μαγαζιά εστίασης έχουν προμηθευτεί αντισηπτικά και διάφορα άλλα είδη για τις τουαλέτες του περιλαμβάνονται στα μέτρα πρόληψης.

Ο κ. Στεργίου προσθέτει: "Οι συνάδελφοι τηρούν με ακρίβεια τις οδηγίες και όλα τα μέτρα πρόληψης που έχουν υποδειχθεί από το υπουργείο και τους ειδικούς επιστήμονες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού".

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο ΣΚΕΑΝΑ είχε προβλέψει αυτό που έγινε με τον κορωνοϊό και τις πιθανότητες για την διασπορά του ιού. "Είχαμε συνεδριάσει αμέσως μετά την ακύρωση του Πατρινού Καρναβαλιού και είχαμε μιλήσει στην έκτακτη σύσκεψη που είχαμε κάνει, όχι για τις αρνητικές συνέπειες και τη μείωση της επισκεψιμότητας της Πάτρας, αλλά κυρίως για τα ζητήματα που αφορούσαν την επόμενη μέρα, το ενδεχόμενο της διασποράς του κορωνοϊού.

Είχαμε τονίσει ότι ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν το καταστροφικό και όχι η ακύρωση του Πατρινού Καρναβαλιού. Τις συνέπειες αυτές τις βλέπουμε, καθώς ήδη αυτές τις μέρες μετά το καρναβάλι και μετά τα όσα γίνονται με τον κορωνοϊό, ο κόσμος που έρχεται στα μαγαζιά μας είναι λιγότερος σε σύγκριση με πριν και όπως όλα δείχνουν θα πάνε ακόμα χειρότερα, αν τα κρούσματα αυξηθούν.

Αυτό που έχουμε ζητήσει μετά από επαφές που είχαμε και το Επιμελητήριο Αχαΐας είναι να προχωρήσει η κυβέρνηση σε ορισμένα μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων εστίασης, όπως η αναβολή ή η ματαίωση της είσπραξης των φόρων για αυτό το διάστημα που έχουμε ματώσει, έτσι ώστε να πάρουμε μία ανάσα και να μπορέσουμε να κρατήσουμε όρθιες τις επιχειρήσεις μας".


Πηγή