Δημοτικό Συμβούλιο:14 νέες Παιδικές Χαρές δημιουργούνται στον Δήμο Αργοστολίου! Οι περιοχές που θα χωροθετηθού […]

Εικόνα απο την σημερινή συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη

Αγορά συμπληρωματικών παιχνιδιών σε τέσσερις παιδικές χαρές που υπάρχουν ήδη- Προσπάθεια για δημιουργία Παιδικής Χαράς για ΑμεΑ στο Αργοστόλι

Σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου κατά την σημερινή πρωινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. H Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου, συνεχίζει να οριοθετεί τους στόχους και να παράγει έργο, προς όφελος των δημοτών…

Η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου ήταν ομόφωνη και αφορούσε την έγκριση και αποδοχή 23/20 μελέτης η οποία περιλαμβάνει τις τεχνικές προδιαγραφές της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια Εξοπλισμού Παιδικών Χαρών Δήμου Αργοστολίου»

Την εισήγηση έκανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσης Μινέτος.

Η αποδοχή μελέτης αφορά 14 νέες Παιδικές Χαρές στην Δήμο Αργοστολίου και παράλληλα συμπλήρωμα με αγορά επιπλέων παιχνιδιών για άλλες 4 παιδικές χαρές που υπάρχουν ήδη.

Οι 14 νέες παιδικές χαρές για τις οποίες έγινε η αποδοχή της μελέτης είναι στις εξής περιοχές: Αγκώνας, Ζόλα, Παλιές Λαϊκές Κατοικίες, Πλατεία Καμπάνας, Σπαρτιά, Μουσάτα, Πεσσάδα, Σβορωνάτα, Κεραμειές, Σιμωτάτα, Αγιος Νικόλαος, Πάστρα, Μαυράτα και Κάτω Κατελειός. Οι τέσσερις παιδικές που θα αγοραστούν παιχνίδια και θα συμπληρωθούν βρίσκονται στις εξής περιοχές: Θηνιά, Φάρσα, Φαρακλάτα, Τρωιάννατα.

Οσον αφορά την χρηματοδότηση, αυτή διαμορφώνεται ως εξής: 180.000 ευρώ (που είναι το ποσοστό 80% επί της συνολικής χρηματοδότησης) από το Πράσινο Ταμείο, 42.000 ευρώ από τις ΑΠΕ και 3.000 από ιδίους πόρους του Δήμου Αργοστολίου. Συνολικό ποσό 225.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα και επίσης πολύ σημαντικό είναι η πρόθεση από τον Δήμο Αργοστολίου για δημιουργία μελέτης για Παιδική Χαρά για ΑμεΑ στο Αργοστόλι.

Γιώργος Χαλαβαζής

*Εικόνα απο την σημερινή συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA


Πηγή