Ηλεία: Security… στα Δικαστήρια – Έκτακτα μέτρα για τη φύλαξη και την αποφυγή συνωστισμού

Την ικανοποίηση του για την απόφαση ανάθεσης της φύλαξης και επιτήρησης από ιδιωτική εταιρεία security των χώρων εντός και εκτός των εμμίσθων υποθηκοφυλακείων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και αυτό του Πύργου, εκφράζει με ανακοίνωση του ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας.

Συγκεκριμένα με απόφαση του το Υπουργείο Δικαιοσύνης και μετά από τις έντονες αντιδράσεις των Δικηγορικών Συλλόγων σε όλη την χώρα αποφάσισε την ανάθεση της φύλαξη και επιτήρηση των χώρων εντός και εκτός υποθηκοφυλακείων, σε ιδιωτική εταιρία, προς αποφυγή του συνωστισμού λόγω του κορωνοϊού.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργείου όπου αυτό καταστεί αναγκαίο θα υπάρξει και η συνδρομή της δημοτικής αστυνομίας.

«Δικαιώνει τις τρέχουσες κινητοποιήσεις των δικηγόρων»

Αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ηλείας κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος επισήμανε ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης, ανταποκρινόμενο στις διαρκείς παρεμβάσεις του δικηγορικού σώματος, ανακοίνωσε τη λήψη έκτακτων μέτρων για τη φύλαξη και την αποφυγή συνωστισμού σε δικαστικά καταστήματα και υποθηκοφυλακεία της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί…


Πηγή