Η πανδημία του κορωνοϊού βρήκε το αεροδρόμιο του Αράξου στο ξεκίνημα της σεζόν

Ο κορωνοϊός βρήκε το αεροδρόμιο του Αράξου στην περίοδο που ήταν να ξεκινήσει την καλοκαιρινή σεζόν του και μάλιστα με τους ανθρώπους εκεί να έχουν μπει δυναμικά, έχοντας προγραμματίσει πτήσεις, συνεχίζοντας σταθερά την ανοδική πορεία που έχει διαγράψει τα τελευταία χρόνια στην επισκεψιμότητα του.

Όλα αυτά βέβαια ανατράπηκαν και πλέον τα πάντα βρίσκονται στον αέρα για τους επόμενους μήνες καθώς κανείς δεν μπορεί να μιλάει αυτή τη στιγμή για προγραμματισμό πάνω στον τουριστικό κλάδο εφόσον δεν περάσει η πανδημία.

Ήδη οι πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για τον μήνα του Απριλίου ακυρώθηκαν, ενώ τίποτα ακόμα δεν είναι σίγουρο για το τι θα γίνει με αυτές που είχαν διευθετηθεί για τον Μάη.

Το πιθανότερο είναι να ακυρωθούν και αυτές αφού με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών η πανδημία θα βρίσκεται στο τελείωμα της, αλλά σίγουρα για όλους τα ταξίδια θα είναι σε δεύτερη μοίρα.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου Γιώργο Γκουβίτσα, στις αρχές Απριλίου ήταν να έρθει ένα γκρουπ τουριστών από το Ισδρηλ με περίπου 1.000 άτομα, ενώ θα ακολουθούσε ένα ακόμα γκρουπ 1.500 ατόμων από την Ρωσία, την Ουκρανία και τις χώρες της Βαλτικής που θα αποτελούνταν από επαγγελματίες του ξενοδοχειακού και ταξιδιωτικού κλάδου.

Αυτή τη στιγμή το αεροδρόμιο του Αράξου είναι ανοικτό, αλλά δεν δέχεται πτήσεις, παρά μόνο για έκτακτες περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με την υγεία, όπως η αερομεταφορά ενός παιδιού που έγινε προ ημερών από την Κεφαλονιά στην Πάτρα.

Το προσωπικό εργάζεται εκ περιδρομής και περιμένει να δει που θα πάει αυτή η κατάσταση. "Ελπίζω να ξεπεραστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα αυτή η πανδημία και να μην κρατήσει πάνω από ένα ή δύο μήνες, αλλιώς η καταστροφή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη για τον τουρισμό, για επιχειρήσεις και δεκάδες εργαζόμενους" τονίζει ο κ. Γκουβίτσας.

Η ειρωνεία της τύχης

Ήδη, όπως έχει γίνει γνωστό, πολλές γνωστές αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία απειλούνται με οριστικό λουκέτο, έχοντας υποστεί μία πτώση που ξεπερνάει το 80%.

Η ειρωνεία της τύχης; Φέτος, με βάση τις εκτιμήσεις των ταξιδιωτικών πρακτόρων που συνεργάζονται με το αεροδρόμιο του Αράξου, η επισκεψιμότητα στην Δυτική Ελλάδα θα ήταν αυξημένη κατά 20% σε σύγκριση με πέρυσι, τουλάχιστον από την αγορά της Ρωσίας και των χωρών της Βαλτικής.


Πηγή