Καράτουλα: Άντεξε επτά μήνες μετά το τροχαίο – «Έφυγε» ο Ν. Δογκάκης

Τον «πρόδωσε» το αναπνευστικό του

«Μαύρο πέπλο» έχει σκεπάσει από χθες την τοπική κοινωνία Καράτουλα που θρηνεί την απώλεια ενός ιδιαίτερα αγαπητού παιδιού της, του Νικόλαου Δογκάκη, που η ζωή του άλλαξε άρδην από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε πριν μερικούς μήνες και αποτέλεσε την έναρξη του προσωπικού του «Γολγοθά», που έληξε έτσι άδοξαμόλις στα 47 του έτη ζωής.

Ο «Γολγοθάς» του ξεκίνησε στις 5 Οκτωβρίου, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, όταν βρισκόμενος στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, μεταξύ Σαβαλίων και Γαστούνης, συγκρούστηκε το μηχανάκι που οδηγούσε μετωπικά με ΙΧ επιβατηγό ενός 29χρονου, με αποτέλεσμα ο δικυκλιστής να εκτιναχθεί αρκετά μέτρα μακριά και να βρεθεί στο οδόστρωμα. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης του προκάλεσε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με την κατάσταση της υγείας του να είναι κρίσιμη. Λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, το ασθενοφόρο που μετέφερε αρχικά τον τραυματία στο Γ.Ν. Πύργου, έλαβε εντολή να τον μεταφέρει στο ΠΓΝΠ Ρίου και τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου και νοσηλεύτηκε για αρκετό διάστημα.

Βρήκε στήριξη από την κοινωνία

Λόγω έλλειψης ασφάλισης που εμπόδιζε την παραμονή του στο νοσοκομείο Πύργου, ο 47χρονος φιλοξενήθηκε στο Άσυλο Ανιάτων και Κατακοίτων Γερόντων «Η ΝΕΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ», ύστερα από πρωτοβουλία γνωστών και μη προσώπων που τον γνώριζαν και ευαισθητοποιήθηκαν από τη σοβαρή κατάσταση που είχε περιέλθει και του είχε προκαλέσει μόνιμη αναπηρία.

Τον «πρόδωσε»
το αναπνευστικό του

Ωστόσο, παρότι είχε περάσει μεγάλη ταλαιπωρία από το ατύχημά του και μετά, η λοίμωξη του αναπνευστικού έμελλε να του στερήσει τη ζωή. Ένα μικρόβιο που κόλλησε από την παραμονή του σε εντατική, ήταν αυτό που τους τελευταίους τρεις μήνες της ζωής του τον ταλαιπώρησε σημαντικά. Αξίζει να σημειωθεί πως λάμβανε αρκετά φάρμακα λόγω της κατάστασής του, τα οποία είχαν αδυνατίσει τον οργανισμό του και τον είχαν κάνει πιο ευάλωτο σε ασθένειες. Και παρότι το ιατρικό προσωπικό ήταν συνεχώς κοντά του και προσπαθούσε να βρει τρόπους να καταπολεμηθεί το μικρόβιο με κάποιο φάρμακο, αυτό δεν έγινε ποτέ.

Αγαπητός στην κοινωνία

Ο Νικόλαος Δογκάκης αποτέλεσε υπόδειγμα εξαίρετου ανθρώπου. Κοινωνικός και πρόθυμος να βοηθήσει σε ότι του ζητηθεί, κανείς δεν είχε να του προσάψει ούτε ένα λάθος. Για χρόνια ασχολούταν με τη φροντίδα της γης του, ως αγρότης. Παρότι δεν είχε παντρευτεί, ούτε είχε δημιουργήσει οικογένεια, πρόσφερε όλη του την αγάπη στα αδέρφια του και τα ανίψια του. Η απώλειά του έχει βυθίσει σε βαρύ πένθος το Καράτουλα, που έχασε ένα αγαπητό της παιδί που έσφυζε από ζωή.

Λάτρης της «στρογγυλής θεάς»

Ωστόσο, μεγάλη του αγάπη για πολλά χρόνια ήταν το ποδόσφαιρο. Από μικρός υποστήριζε την ομάδα του Παναθηναϊκού, ενώ καθώς μεγάλωνε ασχολήθηκε και ο ίδιος ερασιτεχνικά με το άθλημα, αγωνιζόμενος μεταξύ άλλων στην τοπική ομάδα του Καράτουλα, στο Λάνθι, στην Ώλενα και σε άλλες ομάδες. Γνωστός στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Ηλείας, είχε αποκτήσει το παρατσούκλι «μπουμπλής», ενώ τίμησε και με το παραπάνω τις ομάδες που αγωνιζόταν.

Η κηδεία

Την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουν θα έχουν συγγενείς και φίλοι του, με την κηδεία να είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή στις 10:00πμ. στον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου (Κοιμητήριο) της τοπικής κοινότητας Καράτουλα.

Η συντακτική ομάδα του PATRISNEWS εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του εκλιπόντος.


Πηγή