Μπλόκα στα διόδια προς Πάτρα, δεν περνάει «μύγα» – Έπεσαν πρόστιμα

Αυξημένη είναι η παρουσία της Αστυνομίας στον εθνικό δρόμο της Πατρών – Κορίνθου, με "μπλόκα" να υπάρχουν σε όλα τα διόδια προς την αχαϊκή πρωτεύουσα από το ύψος του Αιγίου έως και το Ρίο.

Οι αστυνομικοί ελέγχουν τα πάντα και ζητούν από τους οδηγούς τα σχετικά χαρτιά που χρειάζονται για να επιβεβαιώσουν τον σκοπό της μετακίνησης τους και σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι αυτός δεν υπάρχει, δίνουν πρόστιμα απευθείας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες τα πρώτα πρόστιμα έπεσαν κιόλας από το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στα διόδια των Αραχωβιτίκων, με οδηγούς όχι μόνο να μην φτάνουν στον προορισμό τους, αλλά να φεύγουν επιστρέφοντας σπίτι τους, έχοντας δεχθεί από μία 300άρα ο καθένας.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από τον Νίκο Χαρδαλιά τα πρόστιμα για τους παραβάτες διπλασιάστηκαν από το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης και μετά, κάτι που θα κρατήσει έως και την Δευτέρα του Πάσχα.

Μοναδικός τρόπος για να δικαιολογήσει κανείς την μετακίνηση του προς το χωριό ή κάπου αλλού είναι να αποδείξει ότι έχει πρόσωπο εκεί που βρίσκεται σε ανάγκη και χρειάζεται βοήθεια. Κανείς άλλος.

Κι αν στους εθνικούς δρόμους τα μπλόκα και οι έλεγχοι της Αστυνομίας είναι κάτι παραπάνω από αυστηροί, με drones να περιπολούν από ψηλά και περιπολικά να στήνουν καρτέρι ακόμα και σε σημεία μακριά από τα διόδια, παρόμοιο σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή από την ΕΛ.ΑΣ. για την κυκλοφορία που αφορά την πόλη.

Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από το βράδυ της Μεγάλου Σαββάτου και θα κορυφωθούν την Κυριακή του Πάσχα, ενώ την ίδια στιγμή θα συνεχίζονται στα εθνικά δίκτυα, τόσο στην Πατρών – Κορίνθου, όσο και στην Πατρών – Πύργου.

Τα οικογενειακά τραπέζια απαγορεύονται με εντολή της Πολιτικής Προστασίας, κατά συνέπεια αν ξεμυτίσουμε, υπάρχει κίνδυνος να δεχθούμε το τσουχτερό χρηματικό πρόστιμο.


Πηγή