Νότιο Πάρκο – Πλαζ Πάτρας: Τι θα γίνει μετά τις 27 Απριλίου;

Στις 27 Απριλίου λήγει η καραντίνα και το κλείσιμο που έχει επιβληθεί με απόφαση της υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο Νότιο Πάρκο και στην Πλαζ της Πάτρας.

Η απόφαση αυτή είχε παρθεί προκειμένου να αποφεύγονται οι συναθροίσεις και ο συνωστισμός που είχε παρατηρηθεί και στους δύο αυτούς χώρους, το διάστημα που ο ιός ήταν σε έξαρση και στην περιοχή μας.

Το ζήτημα είναι τι θα γίνει την επόμενη μέρα και πώς θα προχωρήσουμε στην άρση της απαγόρευσης σε δύο κοινόχρηστους χώρους που συγκεντρώνουν πάντα κόσμο και που ίσως να συγκεντρώσουν παραπάνω ακόμα, μετά την καραντίνα που επιβλήθηκε.

Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr, απασχολεί τόσο τον δήμο, όσο και την Περιφέρεια. Ο δήμος, υπενθυμίζουμε, ήταν αυτός που πρότεινε να κλείσει ο χώρος της βόρειας παραλιακής ζώνης της Πάτρας από το Θεατράκι έως και την Κανελλοπούλου, ενώ η με προτροπή της Περιφέρειας έκλεισε το Νότιο Πάρκο και η Πλαζ.

Το σίγουρο είναι ότι και η άρση της απαγόρευσης και η παύση της καραντίνας, θα εμπεριέχει τις πρώτες ημέρες κάποια περιοριστικά μέτρα, έτσι ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός και να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα κίνδυνου για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την παύση δεν θα σταματήσουν να γίνονται συστάσεις από την Αστυνομία στους δύο χώρους (τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες). Ωστόσο, η κατεύθυνση θα δοθεί από τα κεντρικά από το υπουργείο Υγείας και αυτό της Προστασίας του Πολίτη.

Πάντως, από πλευράς Δήμου, ο Κώστας Πελετίδης ως ιατρός στο επάγγελμα θα έχει εντός των ημερών και μία νέα επικοινωνία για το ζήτημα με τον καθηγητή λοιμοξιωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπο Γώγο.


Πηγή