Πάτρα: Άδεια η Μονή Ομπλού, όμως οι γέροντες ήταν εκεί – Εικόνες που συγκινούν (φωτό)

Κεκλεισμένων των θυρών οι ναοί της Πάτρας, άδεια από κόσμο και η Ιερά Μονή του Ομπλού.

Άλλες χρονιές δεν ήταν λίγοι οι Πατρινοί που θέλοντας να νιώσουν την κατάνυξη των ημερών και το Θείο Δράμα, ανέβαιναν στον Ομπλό και πήγαιναν στη Μονή για να συμμετάσχουν στην περιφορά του Επιταφίου.

Όσοι έχουν ανέβει Μεγάλη Παρασκευή στην Ιερά Μονή Ομπλού μιλούν για μία ανεπανάληπτη εμπειρία και ένα δέος που δύσκολα θα νιώσει κανείς στους ναούς της πόλης.

Το ίδιο και για την Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο. Φέτος βέβαια δεν υπήρχε κόσμος. Υπήρχαν όμως οι γέροντες της Μονής που θρήνησαν τον Θεάνθρωπο και την Σταύρωση του. Στον Θεάνθρωπο που έχουν αφιερώσει την ζωή τους.

Κι αυτό από μόνο του είναι συγκινητικό. Ο δρόμος άλλωστε του μοναχού είναι μοναχικός και δύσκολος. Δείτε φωτογραφίες που ανέβηκαν από τη σελίδα της Ιεράς Μονής Ομπλού.

Πάτρα: Άδεια η Μονή Ομπλού, όμως οι γέροντες ήταν εκεί - Εικόνες που συγκινούν (φωτό) Πάτρα: Άδεια η Μονή Ομπλού, όμως οι γέροντες ήταν εκεί - Εικόνες που συγκινούν (φωτό) Πάτρα: Άδεια η Μονή Ομπλού, όμως οι γέροντες ήταν εκεί - Εικόνες που συγκινούν (φωτό) Πάτρα: Άδεια η Μονή Ομπλού, όμως οι γέροντες ήταν εκεί - Εικόνες που συγκινούν (φωτό) Πάτρα: Άδεια η Μονή Ομπλού, όμως οι γέροντες ήταν εκεί - Εικόνες που συγκινούν (φωτό) Πάτρα: Άδεια η Μονή Ομπλού, όμως οι γέροντες ήταν εκεί - Εικόνες που συγκινούν (φωτό) Πάτρα: Άδεια η Μονή Ομπλού, όμως οι γέροντες ήταν εκεί - Εικόνες που συγκινούν (φωτό)


Πηγή