Λιμενικό Ταμείο Πύργου (Κατακόλου): Σοβαρές δικαστικές εξελίξεις και μήνυση από Τ. Αντωνακόπουλο κατά παντός υ […]

Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος: Εύχομαι κάποιοι να μην έχουν τεράστιο πρόβλημα. Κανένας δεν είναι υπεράνω των νόμων…

Πολυσέλιδο πόρισμα χιλιάδων σελίδων!

Νέα πολύ σοβαρή εξέλιξη υπήρξε γύρω από εκκρεμή θέματα του Λιμενικού Ταμείου Πύργου, αφού την Πέμπτη 30/4, έγκληση κατά παντός υπευθύνου για πράξεις και παραλείψεις την περίοδο της απελθούσης διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Συνοδευόμενος από τον γνωστό δικηγόρο Χάρη Αντύπα , που στις 10/4 με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΛΤ Πύργου, αποφασίστηκε να οριστεί ως Πολιτική Αγωγή στην υπόθεση των εκκρεμουσών καταγγελιών.

Με ομόφωνη απόφαση, όπως προαναφέρθηκε, κι έπειτα από πρόταση του Λιμενάρχη Κατακόλου, στη συνεδρίαση εκείνη.

Η παρούσα διοίκηση του Νομικού Προσώπου, έχει στραφεί κατά της προηγούμενης για πράξεις και παραλείψεις αυτής, όπως έχουν καταγραφεί μέσα από πολυσέλιδο πόρισμα (ΧΙΛΙΑΔΩΝ σελίδων όπως μάθαμε!) της έκθεσης έκτακτου ελέγχου από τη Δημοσιονομική Υπηρεσία Εποπτείας και Ελέγχου ΔΥΕΕ Ν. Ηλείας του υπουργείου Οικονομικών. Έπειτα από καταγγελίες που είχε κάνει όντας τότε στην αντιπολίτευση κι ο νυν δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος, αλλά και πολίτες!

Στη δικογραφία αυτή μάλιστα, έχουν συμπτυχθεί κι άλλες σχετικές ποινικές δικογραφίες, μεταξύ αυτών και οι αναφορές που είχε κάνει ο τότε Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πύργου Χάρης Αντύπας, ο οποίος τώρα βρέθηκε στη θέση να τις υποστηρίξει και ως δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής.κάποιοι

Εξερχόμενος από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος έκανε δηλώσεις στο ilialive.gr για την υποβολή της μήνυσης.

"Υποβάλαμε με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου έγκληση προς περαιτέρω διερεύνηση από την δικαιοσύνη, των όσων αναγράφονται στο γνωστό πόρισμα των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία βεβαίως έχουν προκύψει αυτά μετά από έλεγχο που στηρίχθηκε σε παλιές αναφορές, καταγγελίες που είχα κάνει εγώ αλλά και ο κ. Αντύπας όπως κι άλλοι φορείς επώνυμοι ή ανώνυμοι.

Νομίζω ότι έχουμε ηθική υποχρέωση, η έγκληση είναι κατά παντός υπευθύνου, έχει να κάνει και με πολιτικά όργανα αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες, και με πολίτες για όλα αυτά που εντόπισε το πόρισμα και βεβαίως και για πολλά άλλα που δεν μπόρεσε να εντοπίσει, λόγω της ακαταστασίας που υπήρχε στο αρχείο δεν απεδόθησαν όλα τα έγγραφα τα οποία ζήτησαν. Και να πούμε ότι υπάρχει κι άλλος έλεγχος ο οποίος είναι σε εξέλιξη από το Σώμα Επιθεωρητών, νομίζω, Δημόσιας Διοίκησης και θα ακολουθήσει και τακτικός έλεγχος μετά τον έκτακτο που ήδη έχει ενεργηθεί. Άρα, νομίζω ότι είναι μονόδρομος, η περαιτέρω διερεύνηση, η απόδοση της αλήθειας, των ευθυνών και της αποκατάστασης της οποίας κακής λειτουργίας στο Λιμενικό Ταμείο. Εμείς ως νέα διοίκηση προσπαθούμε, ήδη αποκαταστήσουμε εν μέρει κάποια πράγματα, δε λέμε ότι λειτουργούν όλα σωστά ακόμα, υπάρχουν προβλήματα, είμαστε σε εφαρμογή των συμπερασμάτων του πορίσματος, γιατί το πόρισμα δίνει και οδηγίες και συμπεράσματα και βεβαίως δεν έχουμε κανένα δικαίωμα νομίζω ηθικό, πολιτικό και νομικό να μη ρίξουμε άπλετο φως στην λειτουργία αυτού του νευραλγικού τομέα, για την οικονομία και κοινωνία της περιοχής μας.

Ο αγώνας δεν είναι σε προσωπικό επίπεδο, γι’ αυτό και αυτή την ώρα οι εγκλήσεις είναι στη γλώσσα των νομικών in rem και η μήνυση που έχουμε υποβάλλει, γιατί με ενδιέφερε να λειτουργήσει σωστά αυτός ο τεράστιος πυλώνας ανάπτυξης στην περιοχή.

Ήδη είχα δικαιωθεί σε πολλά από την αρχή σε σχέση με την σωστή λειτουργία των οργάνων, σε σχέση με την σωστή ιεράρχηση των προβλημάτων, με την σωστή λειτουργία χώρων της μαρίνας και όλα αυτά, τα οποία δημιουργούσαν και προβλήματα στους διοικούντες.

Δε νομίζω ότι κέρδισαν κάποιοι που δε μας άκουγαν τότε, να αποκαταστήσουν την σωστή λειτουργία, διότι μπορεί και να μην είχαν πρόθεση να το κάνουν αλλά εμπλέκονται κάποιοι ως διοίκηση σε αυτή την κακή λειτουργία. Εύχομαι να μην έχουν τεράστιο πρόβλημα. Δεν είμαστε τιμωροί, ούτε εκδικητικοί, αλλά η κοινωνία στηρίζεται στην απόδοση δικαίου και στην τήρηση κανόνων. Κανείς δεν είναι υπεράνω αυτών, ούτε εγώ που σας μιλάω. Κανένας δεν είναι υπεράνω. Πρέπει να τηρούμε απαρέγκλιτα στο δημόσιο χρήμα, στις δημόσιες δομές πρέπει να λειτουργούμε με βάση τους κανόνες. Δεν έχει κανείς καμιά μεταχείριση ιδιαίτερη", κατέληξε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος, Χάρης Αντύπας, αρκέστηκε να πει ότι "… οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Δικαιοσύνης, οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων".

ilia live.gr

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    2 Μαΐου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία