Μόνο από… θαύμα δεν είχαμε μακελειό στην Πάτρα – Η τρελή πορεία του Ι.Χ. του 84χρονου

Από θαύμα γλιτώσαμε το μακελειό…

Αυτό έλεγαν αστυνομικοί και πυροσβέστες μετά το τροχαίο που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην συμβολή των οδών Γ. Παπανδρέου και Δορυλαίου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 84χρονου οδηγού που προτού καταλήξει στο να μπει μέσα στο συνεργείο αυτοκινήτων, είχε διαγράψει μία τρελή πορεία.

Η πορεία αυτή θα μπορούσε να είχε παρασύρει μαζί της πεζούς, σε ένα σημείο που συνήθως έχει αρκετή κίνηση, αλλά και να συγκρουστεί με αυτοκίνητα.

Ξεκίνησε από την οδό Δορυλαίου, στα Προσφυγικά, με το αμάξι του 84χρονου οδηγού να αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα, τρακάροντας ταυτόχρονα δεξιά και αριστερά τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στον δρόμο.

Στη συνέχεια πέρασε με μεγάλη ταχύτητα στην οδό Γ. Παπανδρέου και την διασταύρωση της με την Δορυλαίου, χωρίς ευτυχώς να βρεθεί αυτοκίνητο που να περνούσε εκείνη την ώρα από το σημείο και κατέληξε στο συνεργείο οχημάτων, μπαίνοντας μέσα.

Καθαρά από τύχη δεν υπήρχε ένας πεζός στο πολυσύχναστο πεζοδρόμιο, ενώ τυχερή ήταν και μία γυναίκα που είδε το αυτοκίνητο με την τρελή πορεία να περνάει ξυστά σχεδόν από μπροστά της προτού καταλήξει στο συνεργείο.

Θέλετε και ένα ακόμα στοιχείο που θα μπορούσε να εξελίξει το δυστύχημα σε τραγωδία; Το συνεργείο αυτοκινήτων μόλις είχε κλείσει. Αν ήταν ανοικτό ίσως να μιλάγαμε και για νεκρούς αυτή την ώρα.

Το μυστήριο της τρελής πορείας του 84χρονου αποκαλύφτηκε στην νεκροψία που του έγινε. Ο ηλικιωμένος φέρεται να έπαθε καρδιακό επεισόδιο την ώρα που οδηγούσε και αυτή ήταν η αιτία των όσων ακολούθησαν.

Πάντως, πέρα από τον άνθρωπο που χάθηκε, το συμβάν είχε ως αποτέλεσμα του αρκετές υλικές ζημιές στα σταθμευμένα οχήματα που συνάντησε μπροστά του, αλλά και στα αυτοκίνητα που υπήρχαν στο συνεργείο στο οποίο κατέληξε.

(Φωτογραφία από Facebook Ελένη Βασιλοπούλου)


Πηγή