Πάτρα: Η Εκκλησία στο πλευρό του ανθρώπου σε εποχές πανδημίας

Πάτρα: Η Εκκλησία στο πλευρό του ανθρώπου σε εποχές πανδημίας Πάτρα: Η Εκκλησία στο πλευρό του ανθρώπου σε εποχές πανδημίας

Η Εκκλησία είναι πάντα στο πλευρό του ανθρώπου, πόσο μάλλον στις πιο δύσκολες στιγμές του, όπως η περίοδος που διανύουμε, με την πανδημία να έχει φέρει στον κόσμο πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Αυτό θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν το μήνυμα που βγήκε από την πρώτη μέρα των Θείων Λειτουργιών στις εκκλησίες της Πάτρας, με τον κόσμο να προσέρχεται στους ναούς με πίστη, κατάνυξη, συγκίνηση, σεβασμό και τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας.

Οι εκκλησίες χτυπούσαν χαρμόσυνα της καμπάνες από το απόγευμα του Σαββάτου και συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και την επομένη, καλώντας τους πιστούς κοντά τους.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του στάθηκε στις σχέσεις της εκκλησίας με τον ΕΟΔΥ και τους κανόνες που έθεσαν οι ειδικοί, τονίζοντας ότι υπήρχε πάντοτε μία ισορροπία, πότε δεν ξεπεράστηκε η "κόκκινη" γραμμή και ότι τα μέτρα θα εφαρμόζονται από εδώ και στο εξής στο ακέραιο.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών θα τηρείται η αναλογίας ένας πιστός ανά 10 τετραγωνικά μέτρα με ανώτερο όριο εκκλησιαζομένων τα 50 άτομα.

Πάτρα: Η Εκκλησία στο πλευρό του ανθρώπου σε εποχές πανδημίας

Το ωράριο των Θείων Λειτουργιών

Οι Θείες Λειτουργίες θα γίνονται καθημερινά και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ι.Ν. Αγ. Ανδρέου: Από χθες Κυριακή θα τελούνται καθημερινά Θείες Λειτουργίες, Παλαιός Ναός: 6-9 π.μ., Νέος Ναός: 7-10 π.μ.

Ι. Ν. Ναός Ευαγγελιστρίας: Καθημερινά Θεία Λειτουργία 7-10 π.μ.

Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών: Καθημερινά Θεία Λειτουργία 7-10 π.μ.

Ι. Ν. Παντοκράτορος: Καθημερινά Θεία Λειτουργία 7-10 π.μ. (Παρεκκλήσιο Αγ. Αναργύρων 7-10 π.μ.)

Ι. Ν. Δημητρίου: Καθημερινά Θεία Λειτουργία 7-10 π.μ. (Παρεκκλήσιο Αγ. Αικατερίνης: 5-7:30 π.μ.)

Ι. Ν. Αγ. Σοφίας: Σάββατο, Μικρά Αγρυπνία 10: μ.μ. – 12:30 πρωινή και Κυριακή πρωί, 7-9:30 π.μ. (κάτω Ναός) και 8:00-10:30 π.μ. (Ανω Ναός).

Ι. Ν. Παντάνασσας: Σάββατο βράδυ Ιερά Αγρυπνία ώρες 10:00 μ.μ. – 12:30 μετά το μεσονύκτιο και 2η πρωινή Θεία Λειτουργία την Κυριακή, ώρες 7:00-10:00 π.μ.

I.N. Παναγίας Aλεξιωτίσσας: Κυριακή πρωί Θείες Λειτουργίες ώρες 7-9:30 π.μ. & 10-11 π.μ.

I.N. Παναγίας Αγίου Διονυσίου: Κυριακή πρωί Θείες Λειτουργίες ώρες 7-9:30 π.μ. 9:30-10:30 π.μ.

Πάτρα: Η Εκκλησία στο πλευρό του ανθρώπου σε εποχές πανδημίας


Πηγή