Πάτρα: Τα πληρώματα πάνε πλατεία Γεωργίου για… μια “Στέγη για το Καρναβάλι”!

Πάτρα: Τα πληρώματα πάνε πλατεία Γεωργίου για... μια "Στέγη για το Καρναβάλι"! Πάτρα: Τα πληρώματα πάνε πλατεία Γεωργίου για... μια "Στέγη για το Καρναβάλι"!

Αποφασισμένοι να βρεθεί μία λύση για το θέμα της στέγης τους είναι τα καρναβαλικά πληρώματα του ΑΣΟ.

Μια μέρα μετά την επιστολή που απέστειλαν για το θέμα της απομάκρυνσης τους από τις αποθήκες του ΑΣΟ, εκεί όπου καταγράφουν αναλυτικά το όλο χρονικό, τονίζοντας ότι υπήρχε δέσμευση από πλευράς της πόλης να αξιοποιηθεί ο χώρος για χάρη του Πατρινού Καρναβαλιού και των πληρωμάτων τους, ετοιμάζουν νέα δράση.

Μια δράση που αυτή τη φορά θα έχει τη μορφή συγκέντρωσης, καρναβαλικού πάντα χαρακτήρα, καλώντας τους Πατρινούς και τους δημότες της Πάτρας να έρθουν μαζί τους και να δηλώσουν με την παρουσία τους την στήριξη στον αγώνα που ξεκινούν.

Η συγκέντρωση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 28 Μαΐου στην πλατεία Γεωργίου, στις 20:30 το βράδυ και μάλιστα οι καρναβαλιστές έχουν φτιάξει και ειδική σελίδα στο facebook για το event, με την ονομασία «Στέγη για το Καρναβάλι» έχοντας συγκεντρώσει ήδη αρκετά likes και πολλές αιτήσεις από Πατρινούς που λένε ότι θα βρεθούν εκεί μαζί τους.

Η πρόσκληση έχει ως εξής: «Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, φόρα μια άσπρη μπλούζα, πάρε τη διάθεσή σου την Καρναβαλική κι έλα στις 20.30, μέρος να γίνεις κι εσύ, στη δράση για το Πατρινό Καρναβάλι».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι συζητήσεις που έχουν κάνει με τον Καρναβαλικό Οργανισμό για την ανεύρεση ενός χώρου δεν είχαν αποτέλεσμα, ενώ το όλο θέμα για την νέα στέγη που θα πρέπει να φιλοξενήσει τα καρναβαλικά πληρώματα (κάτι που είναι αναγκαίο για τη διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού, όπως έχει δηλώσει και η ίδια η Ήρα Κουρή) τείνει προς αδιέξοδο.

Κάτι που σημαίνει ότι τα καρναβαλικά πληρώματα μετά την απομάκρυνση τους από τον ΑΣΟ (στον οποίο στεγάζονταν 17χρόνιο, δίνοντας ζωή στον χώρο) κινδυνεύουν να μείνουν άστεγα παρά τις υποσχέσεις της πόλης, του Καρναβαλικού Οργανισμού και της δημοτικής αρχής.

Πάτρα: Τα πληρώματα πάνε πλατεία Γεωργίου για... μια "Στέγη για το Καρναβάλι"!


Πηγή