Σε προετοιμασίες η κλειστή αγορά της Πάτρας για την σταδιακή «κανονικότητα»

Σε κινητικότητα βρίσκονται τις τελευταίες ώρες τα καταστήματα του εμπορίου και της εστίασης που μπορεί να παραμένουν κλειστά, αλλά κάνουν τις ετοιμασίες τους για το όταν ανοίξουν.

Σε αρκετά μαγαζιά τις τελευταίες δύο μέρες γίνονται εργασίες, προκειμένου να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που απαιτούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, σε μία πραγματικότητα που αναμένεται να είναι αρκετά διαφορετική από αυτή πού γνώριζαν πριν από την πανδημία.

Σε θέση ετοιμότητας είναι τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και τα καταστήματα με αθλητικά είδη που ανοίγουν την Δευτέρα στις 4 του μήνα. Εργασίες όμως γίνονταν και σε άλλα εμπορικά καταστήματα που αναγκαστικά άλλαζαν την βιτρίνα τους για να βάλουν εκεί τα είδη για την καλοκαιρινή σεζόν.

Ακόμα και τα καταστήματα εστίασης που σύμφωνα με την κυβερνητική εντολή είναι να ανοίξουν στις 1 Ιουνίου (αν και ακούγεται ότι ίσως υπάρχει άλλη εξέλιξη στο νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 18 Μαΐου) προχωρούσαν σε εργασίας, φτιάχνοντας κυρίως πλεξι γκλας για την τήρηση των αποστάσεων και την προστασία.

Οι παραγγελίες για πλεξι γκλας αυτές τις μέρες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ σε γενικές γραμμές στην κλειστή αγορά της Πάτρας υπάρχει μία κινητικότητα, περιμένοντας το άνοιγμα και την άρση των μέτρων, μπαίνοντας πλέον σε καθεστώς μερικής κανονικότητας.

Βέβαια αν κατέβει κανείς στο κέντρο της Πάτρας θα δει και αρκετά καταστήματα που τα έχουν μαζέψει και δεν πρόκειται να ανεβάσουν και πάλι τα ρολά τους.

Ειδικότερα, στον δρόμο της Κορίνθου για παράδειγμα, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, στην καρδιά του κέντρου ήδη μπορεί κανείς να μετρήσει τα νέα λουκέτα σε εμπορικά καταστήαματα κυρίως.

Μαζί με τα παλιά και με αυτά που όπως όλα δείχνουν θα προστεθούν στη συνέχεια θα κάνουν ένα καινούργιο "ντόμινο" με την επιγραφή ενοικιάζεται. Η κατάσταση έτσι και αλλιώς θα είναι δύσκολη για όλους τους κλάδους και η νέα οικονομική κρίση για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα δεδομένη.


Πηγή