Έλσα Τσαγκανού – Κωστοπούλου: Τουρισμός και αγροτικά χρειάζονται έμπρακτο ενδιαφέρον

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ

ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ «ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ»

ΤΗΣΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τουρισμός και πρωτογενής τομέας αποτελούν τις δύο βασικές κατηγορίες που εξακολουθούν να πλήττονται κυρίαρχα από την πανδημία, και για το λόγο αυτό απαιτείται η ανάλογη πολιτική στρατηγική που μπορεί με συγκεκριμένα μέτρα και στη βάση προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος να στηρίξει όσο είναι δυνατόν και όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες τους δύο κλάδους.

Αυτό τονίζει με χθεσινή δήλωσή της, η Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας Έλσα Τσαγκανού – Κωστοπούλου σημειώνοντας ότι κανένας δεν παραγνωρίζει και πολύ περισσότερο η κυβέρνηση, ότι αποτελούν και οι δύο «γρανάζι» της τοπικής και εθνικής μας οικονομίας.

Επισημαίνει ακόμη, ότι από τις μέχρι τώρα διαπιστώσεις η μηχανή του τουρισμού και τις επισκεψιμότητας για την Ηλεία δεν έχει ακόμη δυστυχώς βρεθεί σε σημείο εκκίνησης γεγονός που προβληματίζει τις αναρίθμητες επιχειρήσεις που επιβίωνουν στον τόπο από αυτόν με άμεσα επηρεασμένους αρνητικά ξενοδόχους, τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, τους τουριστικούς πράκτορες τα καταστήματα υγειον. ενδιαφέροντος στις παραθεριστικές ζώνες κ.λπ.

Το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν ανοίξει και ίσως τελικά να μην το κάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου ξενοδοχειακές μονάδες στην Ηλεία αποδεικνύει την ανάγκη λήψης νέων και διαδοχικών μέτρων που θα μπορέσουν να κρατήσουν «ζωντανές» τις επιχειρήσεις μας, σημειώνει η κα Τσαγκανού – Κωστοπούλου.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ

Όσον αφορά στον αγροτικό τομέα, όπως αναφέρει βλέπουμε καθημερινά τι συμβαίνει με την παραγωγή τοπικών προϊόντων και ειδικότερα προβλήματα που αφορούν στις νέες ζημιές από καύσωνα ή χαλάζι όπως στις ελιές και την σταφίδα ή στις παράνομες ελληνοποιήσεις της πατάτας που οδηγούν σε αδιέξοδο πολλούς καλλιεργητές μας.

Είναι θέματα που οφείλουν και εκτιμώ ότι θα απασχολήσουν περαιτέρω το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα οποία έχει ήδη λάβει πολλαπλά μηνύματα από τον αγροτικό κόσμο του Νομού μας. Ακόμη και η προχθεσινή σύσκεψη στο Τραγανό των αγροτών παρουσία βουλευτών έδωσε τη δυνατότητα για ουσιαστική συζήτηση και δρομολόγηση παρεμβάσεων που ευχόμαστε και πιστεύουμε να λειτουργήσουν επ’ ωφελεία των παραγωγών μας.


Πηγή