Εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Πύργου & Αμαλιάδας: «Άμεση μονιμοποίηση, μας χρειάζεται το  ΕΣΥ»

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Σε τρίωρη στάση εργασίας, προχώρησαν χθες οι συμβασιούχοι του Προγράμματος «4.000» του ΟΑΕΔ που απασχολούνται στο Νοσοκομείο Πύργου, υπό την κάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι συμβασιούχοι ζητούν την άμεση μονιμοποίηση τους, καθ΄ όσον υπηρετούν στις ίδιες θέσεις επί τέσσερα (4) συνεχή έτη, έχοντας παράλληλα αποκτήσει μεγάλη εμπειρία, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Να σημειωθεί πως αν η πολιτεία δεν προχωρήσει άμεσα στη μονιμοποίηση τους, τον Φεβρουάριο του 2021 που λήγει η σύμβασή τους, θα απολυθούν και έτσι όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας θα δεχθούν ένα πολύ μεγάλο πλήγμα. Άλλωστε οι ελλείψεις αυτή τη στιγμή στο ΕΣΥ είναι πάρα πολλές, ξεπερνούν τις 45.000 και η απώλεια και άλλων εργαζομένων από το εθνικό σύστημα υγείας, θα φέρει πάρα πολλά προβλήματα, ιδίως τώρα με την Πανδημία του covid 19 όπου αναμένεται νέα έξαρση μέσα στο φθινόπωρο.

Η κα Ελένη Σπηλιοπούλου βοηθός νοσηλευτών ανέφερε για τη χθεσινή κινητοποίηση.

«Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) κινητοποίηση γίνεται γιατί ζητάμε τη μονιμοποίηση μας. Είμαστε με συμβάσεις από τον Φεβρουάριο του 2017. Οι συμβάσεις αυτές είναι επαναλαμβανόμενες, δεν έχουμε καμία μέρα σταματήσει, είμαστε 3,5 χρόνια σε αυτή την κατάσταση, οι συμβάσεις μας λήγουν τον Φεβρουάριο του 2021 και φυσικά θέλουμε να δούμε τι θα γίνει με εμάς. Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του οργανισμού, δεν έχουμε λείψει από τη δουλειά μας ούτε μια μέρα. Τώρα με την πανδημία του κορωνοιού, ήμασταν μέσα όλοι, υπάρχουν συνάδελφοι που δουλεύουν στο τμήμα του covid 19 με το πρόγραμμα των τεσσάρων χιλιάδων και ζητάμε κάτι πάρα πολύ απλό. Την μονιμοποίηση μας».

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 05/06…

1 of 7

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Π. Πεντάζος, Χ. Κανελλόπουλος


Πηγή