Πάτρα: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό στο αεροδρόμιο του Αράξου

Χωρίς αστυνομική φύλαξη φαίνεται ότι θα παραμείνουν οι εγκαταστάσεις στο αεροδρόμιο του Αράξου, ακόμα και μετά την έναρξη των πτήσεων στις 3 Ιουλίου.

Οι μόνοι αστυνομικοί που θα υπάρχουν στον χώρο θα είναι αυτοί που θα έχουν να κάνουν με τον έλεγχο των επιβατών, η δουλειά των οποίων βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τη φύλαξη των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου.

Οι αστυνομικοί που θα ελέγχουν τους επιβάτες θα τους δίνουν ταυτόχρονα οδηγίες για την συμπλήρωση της ειδικής φόρμας που απαιτείται, με βάση το σχέδιο ασφαλείς πτήσεις, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Στη συνέχεια θα τους οδηγούν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του αεροδρομίου του Αράξου, όπου εκεί θα βρίσκονται γιατροί και νοσηλευτές της 116 Πτέρυγα Μάχης για να τους κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό.

Ελπίδα φυσικά όλων στο αεροδρόμιο του Αράξου είναι μην υπάρξει κάποιο κρούσμα. Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα θα είναι αυστηρά, θα τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες και άπαντες θα φορούν μάσκες.

Η φύλαξη πάντως του αεροδρομίου είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που θέλει άμεση λύση, με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Γκουβίτσα να ευελπιστεί ότι έστω και την ύστατη ώρα το αστυνομικό τμήμα της Δυτικής Αχαΐας, θα στείλει αστυνομικούς για την υπηρεσία αυτή.

Θυμίζουμε ότι οι πρώτες επισκέπτες στο αεροδρόμιο του Αράξουν φτάνουν από την Νυρεμβέργη και την Φραγκφούρτη της Γερμανίας, ενώ θα γίνει και μία τρίτη πτήση από το Βέλγιο.


Πηγή