Στην Πάτρα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς για το αναπτυξιακό συνέδριο

"Παρέλαση" υπουργών αναμένεται στις 2 με 4 Ιουλίου, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού συνεδρίου που θα γίνει στην Πάτρα.

Ο υψηλός προσκεκλημένος του φετινού συνεδρίου βέβαια δεν θα είναι υπουργός, αλλά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς που θα έρθει στην Πάτρα για να μιλήσει για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Εκτός του κ. Σχοινά, ενός προσώπου με μεγάλο κύρος και βεληνεκές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Πάτρα αναμένονται να έρθουν για το διήμερο επτά κορυφαία υπουργικά στελέχη της κυβέρνησης.

Πρόκειται για τους: Άδωνι Γεωργιάδη, Λίνα Μενδώνη, Κώστα Καραμανλή, Νίκη Κεραμέως, Γιάννη Πλακιωτάκη, Χάρη Θεοχάρη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Επίσης, στο συνέδριό τους θα παραστούν τέσσερις υφυπουργοί και πλήθος κυβερνητικών στελεχών, συν την Γιάννα Αγγελοπούλου.

Μένει να δούμε τι πρόκειται να πει ο καθένας από αυτούς, ενώ σίγουρα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στην ομιλία του κ. Καραμανλή που ως υπουργός Υποδομών αναμένεται να αναπτύξει το σχέδιο του υπουργείου για την έλευση του σύγχρονου τρένου στην Πάτρα.

Ένα θέμα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και έχει φέρει σε ευθεία μετωπική την κυβέρνηση με τον δήμο, αλλά και γενικότερα την πόλη, αφού ακόμα και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζουν τους ενδοιασμούς τους πλέον για την επιφανειακή χάραξη.

Επίσης ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η ομιλία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, καθώς έρχεται σε μία χρονική περίοδο που γίνονται αρκετές επενδύσεις στην πόλη έχοντας την προοπτική της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου.

Πέρα από τα όσα θα πουν οι υπουργοί μένει να δούμε και τις αντιδράσεις. Φυσικά η δημοτική αρχή, σύμφωνα με κύκλους της Μαιζώνος, δεν θα δώσει το παρών στο συνέδριο.


Πηγή