ΤΕ Αχαΐας ΚΚΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Αμερικανού Πρέσβη

Η ΤΕ Αχαϊας του ΚΚΕ καλεί το λαό της πόλης μας να βροντοφωνάξει ότι καμιά δουλειά δεν έχει ο Πάιατ στην Πάτρα. "Στην πόλη των αγώνων, στο χώρο της «Achaia Claus”, όπου στρατοπέδευσε τμήμα του 12ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, κατά τις μέρες μάχης το 1944 για την απελευθέρωση της Πάτρας από τους Γερμανούς κατακτητές, δεν ανεχόμαστε να βρεθούν αυτοί που έχουν αιματοκυλήσει ολόκληρη την υφήλιο. Αυτοί που στη συνείδηση του λαού μας, είναι οι φονιάδες των λαών!!!

Δεν είναι σε θέση ο κ. Πάιατ να μας μιλήσει για την ανάπτυξη, από την οποία “θα κερδίσουμε όλοι”, γιατί:

  • Στις ΗΠΑ, για τη διάσωση των κερδών των αμερικάνικων μονοπωλίων, σήμερα υπάρχουν πάνω από 50 εκατομμύρια άνεργοι ενώ η κρατική καταστολή που στρέφεται απέναντι στον “εσωτερικό εχθρό” της χώρας, ευθύνεται για την αποτρόπαια, ρατσιστική δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού ανέργου Τζορτζ Φλόυντ!
  • Για τα κέρδη των αμερικάνικων μονοπωλίων και τους ανταγωνισμούς τους με ομίλους άλλων κρατών, η Ανατολική Μεσόγειος, τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή, η γειτονιά μας δηλαδή, θυμίζει πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί!
  • Με παρέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και άλλων δυνάμεων, η Συρία αιμορραγεί για πάνω από 10 χρόνια τώρα, με το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα που δημιουργεί, να αξιοποιείται από την αστική τάξη της Τουρκίας αλλά και της Ελλάδας για την αναβάθμιση της θέσης τους στην περιοχή!
  • Δεν έχουν περάσει δα και αιώνες από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας με την ωμή παρέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!
  • Δεν έχουμε σβήσει από τη μνήμη το ρόλο των ΗΠΑ στην επτάχρονη δικτατορία στη χώρα μας, στην τουρκική εισβολή και κατοχή μεγάλου μέρους της Κύπρου που ακόμα καλά κρατεί!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μην δοθεί ο χώρος της “Achaia Claus από την Τράπεζα Πειραιώς ”

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τη νεολαία του Νομού μας να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 5.00μμ στην πλατεία Γεωργίου.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!!!!

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ “I can’t breathe”" αναφέρει η ανακοίνωση.


Πηγή