Δήμος Πηνειού: Ανάρτηση γαλάζιας σημαίας στο Αρκούδι

Αν.Μαρίνος: «Συλλογική κατάκτηση» – Ανάλογες εκδηλώσεις σε Γλύφα και Θίνες Βαρθολομιού – Και μήνυμα από το Ιόνιο στην πρόκληση Ερντογάν

Στην ειδυλλιακή παραλία του Αρκουδίου του Δήμου Πηνειού, λίγο πριν την δύση του ηλίου, έγινε αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής η τελετή ανάρτησης της Γαλάζιας σημαίας. Ο Δήμος Πηνειού είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ηλεία που διαθέτει τρεις Γαλάζιες σημαίες, αφού τις επόμενες μέρες θα αναρτηθούν στη Γλύφα και τις Θίνες Βαρθολομιού Γαλάζιες σημαίες.

Οι παραλίες του Δήμου Πηνειού, όπως τόνισε ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος, αναγνωρίζονται ως οι κορυφαίες του νομού και επιβραβεύθηκαν για την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουόμενους με τρεις Γαλάζιες σημαίες.

Στην όμορφη εκδήλωση, που έγινε λίγο πριν τη δύση του ηλίου, έδωσαν το παρών η Λιμενάρχης Κυλλήνης κ. Β. Ασημακοπούλου, οι κ.κ. Ζώης Υφαντής και Τάσος Αράπογλού από το παράρτημα ΕΑΑΝ Ηλείας, ο Περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Δ. Ελλάδας αρχιπύραρχος Νίκος Ρουμελιώτης, ο δήμαρχος Αν. Μαρίνος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και σύμβουλοι ΤΚ, πλήθος κόσμου και λουόμενοι που παρέτειναν την παραμονή τους στην παραλία για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Αν. Μαρίνος: Στόχος η 4η Γαλάζια

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος μετά την τελετή και απαντώντας σε σχετική ερώτηση εκπροσώπων των ΜΜΕ, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας η ικανοποίηση των κατοίκων του δήμου Πηνειού, της δημοτικής αρχής μηδέ εξαιρουμένου και του δημάρχου. Ο δήμος έχει πλέον τρεις Γαλάζιες σημαίες, γεγονός που δείχνει ότι έχει γίνει πάρα πολλή δουλειά στον τομέα αυτό. Δουλειά πρώτα απ΄ όλα από την κοινωνία, μετά από τους προέδρους των δημοτικών διαμερισμάτων, από τη δημοτική αρχή και από τον δήμαρχο. Για να έχουμε Γαλάζια σημαία σε κάποια παραλία χρειάζονται και κάποια χαρακτηριστικά, τα οποία αξιολογούνται έτσι ώστε να φτάσουμε στην συγκεκριμένη απόφαση.

Ο δήμος Πηνειού έχει την μεγάλη τιμή και την ικανοποίηση να έχει πλέον τρεις Γαλάζιες σημαίες. Αυτή η μοναδική κατάκτηση είναι αποτέλεσμα συλλογικότητας. Δεν κατακτώνται έτσι απλά οι διακρίσεις αλλά με την ενεργή συμμετοχή των δημοτών μας και με το γνήσιο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής. Πιστεύω ότι του χρόνου θα έχουμε και τέταρτη Γαλάζια σημαία γιατί μας αξίζει.

Η διάκριση αυτή μας «φορτώνει» με ευθύνη ατομική και συλλογική, έτσι ώστε να διατηρήσουμε αυτές τις παραλίες που έχουν τη Γαλάζια σημαία, να επιμεληθούμε όλες τις παραλίες και όπου έχουμε προσβάσιμη ακτή για τον κόσμο και, βεβαίως, να δίνουμε καθημερινό αγώνα για να εξασφαλίζουμε την καθαριότητα, για να εξωραΪζουμε το δήμο μας και να είμαστε πανταχού παρόντες, με δράσεις με λειτουργίες που αναβαθμίζουν και το πολιτιστικό μας επίπεδο αλλά τηρούν και την υπόσχεσή μας, αυτήν ακριβώς που έχουμε δώσει στον κόσμο ότι θα είμαστε πάντα πάνω στα προβλήματά τους και από την άλλη μεριά μαζί όλοι θα συμπράττουμε στη λογική και στον κοινό τόπο για την πρόοδο του δήμου μας».

Απονομή τιμητικής πλακέτας

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με απονομή τιμητικής πλακέτας από τον δήμαρχο στον κ. Αντώνη Σούλη, εκπρόσωπο της εταιρείας «Σούλης-Κιούνις ΑΒΕΕ» για την πολύτιμη προσφορά της στο Δήμο Πηνειού προς αντιμετώπιση της εξάπλωσης του covid-19 στη διάρκεια της πανδημικής κρίσης.

Μήνυμα με Εθνικό Ύμνο

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο , πρόταση του Ανδρέα Μαρίνου, ο οποίος τόνισε: «Ο Εθνικός ύμνος είναι μια επιβεβλημένη απάντηση στον Ταγίπ Ερντογάν, που όσα τζαμιά και να φτιάξει, όσο κι αν ασελγεί πάνω στα μνημεία της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας, η πίστη των Ελλήνων είναι τέτοια και το δίκαιό τους είναι τεράστιο. Το πρόβλημα πλέον δεν το έχει η Ελλάδα αλλά η Τουρκία γιατί οι μισοί από τους Τούρκους αποδοκιμάζουν αυτή την ενέργεια του Ερντογάν»

Απονομή τιμητικής πλακέτας στην εταιρεία «Σούλης-Κιούνις ΑΒΕΕ»

Η Λιμενάρχης Κυλλήνης κ. Β. Ασημακοπούλου με τους εκπροσώπους της ΕΑΑΝ Ηλείας κ.κ. Ζώη Υφαντή και Τάσο Αράπογλου

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση στο Αρκούδι


Πηγή