Κάτω Αχαΐα: Ξεκινά το 2021 η β’ ανάπλαση του κέντρου – Ενημερώνονται κάτοικοι και φορείς

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων από εμπόρους και κατοίκους, στις αρχές του χρόνου, για την εκτέλεση του έργου της β' ανάπλασης στη Κάτω Αχαΐα, η ώρα της δημοπράτησής του πλησιάζει καθώς ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης.

Την επόμενη εβδομάδα ο Δήμος είναι έτοιμος να κάνει, επ' αυτού, μια πλατιά ενημέρωση, για το που έχει καταλήξει η μελέτη, η οποία τροποποιημένη έρχεται να συμπληρώσει την α' ανάπλαση στο εμπορικό κέντρο της πόλης, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα της.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων η δημοπράτηση θα γίνει εντός φθινοπώρου και το μεγάλο έργο θα μπει μπροστά μέσα στο α' τρίμηνο του 2021, με εγκεκριμένο κονδύλι 2 εκατ. ευρώ εκ μέρους της Περιφέρειας.

Τα αδιέξοδα που αρχικά έφερνε στο κυκλοφοριακό και στη στάθμευση, έχουν αφαιρεθεί στο τελικό σχέδιο , αφού έγιναν ουσιαστικές αλλαγές, οι οποίες και ολοκληρώθηκαν, κατόπιν στενής συνεργασίας του δημάρχου Σπ. Μυλωνά και του περιφεριειάχη Ν. Φαρμάκη.

Επέρχονται σε γενικές περιγραφές:

> Επιπλέον 25 θέσεις πάρκινγκ

> Κυκλοφορία διπλής κατεύθυνσης του προβλεπόμενου ως μονόδρομου Πατρών – Πύργου, από οδό Αθηνάς μέχρι και Παυσανίου.

> Περιορισμός αρχικού πλάτους πεζοδρομίων, σε οικίες και καταστήματα.

Με τα παραπάνω εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί η αναγκαία κοινωνική συναίνεση κατοίκων και επαγγελματιών, που διαμαρτύρονταν, ενώ μηδενίζεται σχεδόν και το μερίδιο κόστους από την αναγκαία συμμετοχή του Δήμου στη χρηματοδότηση, δηλάδη περί τις 560.000 ευρώ.

Ο κ. Μυλωνάς υπενθυμίζει «ανακολουθίες και παρατυπίες της προηγούμενης δημοτικής αρχής, παρατυπίες ως προς τα προαπαιτούμενα ένταξης στο ΕΣΠΑ, έλλειμμα διαβούλευσης με πολίτες και φορείς, παντελής έλλειψη ενημέρωσης του προηγούμενου ΔΣ και πρόχειρη όσο και κρυφή διαχείριση μιας τόσο μεγάλης επέμβασης, που ξεπερνά το 50% του εμβαδού της πόλης».

Πηγή: pelop.gr

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    26 Ιουλίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία