Λευτέρης Μαντζούκας – To «next big thing» του ελληνικού μπάσκετ είναι στα credits του Προμηθέα Πατρών (v […]

Είναι κοινά αποδεκτό. Το "next big thing" του ελληνικού μπάσκετ είναι ο 17χρονος Λευτέρης Μαντζούκας του Προμηθέα Πατρών.

Είναι ένα παιδί που, σύμφωνα με όλους τους ειδικούς, είναι φτιαγμένο για να παίξει μπάσκετ υψηλού επιπέδου, ίσως ο μοναδικός στην ηλικία του που μπορεί να το κάνει σε όλη την Ελλάδα.

Ο Λευτέρης Μαντζούκας αποτελεί την επιβεβαίωση για όσους λένε ότι ο Προμηθέας έχει κάνει σημαντική δουλειά όλα αυτά τα χρόνια στα τμήματα των ακαδημιών του.

Βλέπετε, ο νεαρός ανδρώθηκε (όσο μπορεί να πει κανείς κάτι τέτοιο για έναν 17χρονο) στον Προμηθέα και αυτό το credit της ανακάλυψης και της παραγωγικής διαδικασίας για να φτάσει αυτό το ταλέντο να γίνει παικταράς, πιστώνεται στην πατρινή ομάδα.

Είναι κάτι που έχει μεγαλύτερη ίσως αξία από τα χρήματα που θα πάρει ο Προμηθέας σε περίπτωση που προχωρήσει τελική η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Μία υπόθεση που αποτελεί ένα από τα σήριαλ του φετινού καλοκαιριού.

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον νεαρό μεταφράζεται σε μία επένδυση για το μέλλον και ίσως, ένα με δύο χρόνια, αργότερα σε μία μεταγραφή στο μαγικό κόσμο του NBA.

Βλέπετε, σύμφωνα πάλι με τους ειδικούς, η ήπειρός μας είναι μικρή για αυτόν και αν συνεχίσει έτσι, έχοντας την ίδια βελτίωση την επόμενη διετία τότε θα μιλάμε για έναν παίκτη που ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα του βήματα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ας μην βιαζόμαστε όμως. Είτε μείνει στον Προμηθέα παίρνοντας παιχνίδια στη Basket League και στο Eurocup, αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες και παραστάσεις, είτε πάει στον Ολυμπιακό, έχοντας εκεί τη δυνατότητα να προπονείται με παίκτες υψηλότερου επιπέδου, ο ίδιος δεν έχει παρά μία επιλογή. Να συνεχίσει να δουλεύει με την ίδια συνέπεια, με πίστη και θέληση για να βελτιώνεται συνεχώς και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Το μέλλον του είναι στα χέρια του.


Πηγή