Στο πόστο τους τρείς ναυαγοσώστες σε πολυσύχναστες παραλίες του δήμου Πύργου

Στο πόστο τους βρίσκονται από την περασμένη Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020, τρείς ναυαγοσώστες σε ισάριθμες παραλίες του δήμου Πύργου που έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες.

Αυτό συνέβη χάρις στην ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας για την οποία ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Παπαδημητρίου δήλωσε τα εξής στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ:

«Ο δήμος Πύργου, με γνώμονα την ασφάλεια των λουομένων και των δημοτών που χρησιμοποιούν τις παραλίες, με άμεσες ενέργειες του δήμαρχου Τάκη Αντωνακόπουλου και των αρμόδιων υπηρεσιών, από την 1η Ιουλίου του 2020 έχει εγκαταστήσει σε τρεις παραλίες που έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες ναυαγοσώστες.

Οι τρεις παραλίες είναι αυτές του Αγίου Ηλία, της Σπιάζας και του Καβουρίου Κατακόλου όπου ήδη οι ναυαγοσώστες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Σκοπός δεν είναι άλλος από την ασφάλεια των λουόμενων. Σε αυτό θα ήθελα να προσθέσω σε όσους χρησιμοποιούν τις παραλίες για το μπάνιο τους ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην μπαίνουν στη θάλασσα για μπάνιο όταν έχουν φάει ή έχουν πιει ή αν έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί κάθε άνθρωπος να έχει πάνω από το κεφάλι του κάποιον να τον προστατεύει. Θα πρέπει και ο ίδιος να προστατεύει τον εαυτό του, ενώ οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί με την προσοχή τους να είναι στραμμένη προς τα μικρά παιδιά συνεχώς».

Ο κ. Παδημητρίου τόνισε μάλιστα ότι χθες συνέβη περιστατικό διάσωσης ενός δεκάχρονου παιδιού στην παραλία της Σπιάτζας όπου υπήρξε άμεση κινητοποίηση με το παιδί να είναι καλά αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ναυαγοσώστη…

Πληρωμή μέσω ebanking

Παράλληλα ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε πως «Σύντομα οι οικονομικές υποχρεώσεις-πληρωμές του δήμου Πύργου προς τους επαγγελματίες που συνεργάζεται θα γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω e-banking. Έτσι δεν θα απαιτείται αναμονή στην ουρά για να πληρωθούν οι συναλλαγές μιας και με το συγκεκριμένο τρόπο θα κερδίζουμε χρόνο και ως Δήμος και λόγω της πανδημίας θα μειωθούν οι συναλλαγές και δεν θα υπάρχει συνωστισμός στις υπηρεσίες και στις τράπεζες. Είναι ένα βήμα που έπρεπε να γίνει για να εκσυγχρονιστεί η πληρωμή των υποχρεώσεών του δήμου όπως συμβαίνει και σε άλλους δήμους της χώρας».


Πηγή