«ΑΝΑΔΡΑΣΗ» |«Εμείς κ. Αρετάκη ΔΕΝ σας καλούμε να παραιτηθείτε, όπως μεμψίμοιρα, υπονοείτε στις δηλώσεις σας»

  • «Σας καλούμε να συνεχίσετε ως Δήμαρχος ενός δημοκρατικού νησιού, όπως είναι η Ζάκυνθος, κινούμενος όμως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και όχι ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ. Σαν ΗΓΕΤΗΣ και όχι σαν υποχείριο ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΩΝ, που αρκούνται σε μια θεσούλα που θα τους δώσετε»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ |
Ζάκυνθος 29 Αυγούστου 2020
Η Δημοτική Παράταξη «ΑΝΑΔΡΑΣΗ» απαρτίζεται από έμπειρα και ικανά στελέχη, που έχουν διακριθεί σε όλους τους κοινωνικούς τομείς και έχει ως επικεφαλής τον επιτυχημένο πρώην Δήμαρχο Ζακύνθου Γιάννη Αγαλιανό. Στις δημοτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν πριν από ένα χρόνο, όλοι γνωρίζαμε ότι από τις 9 παρατάξεις που διεκδικούσαν τον Δήμο μας, κανείς δεν θα είχε την πλειοψηφία, είτε στην κοινωνία, είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επομένως είμαστε έτοιμοι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου μας, με όλες τις άλλες παρατάξεις, με όλα τα τοπικά συμβούλια και με όλους τους κοινωνικούς φορείς. Μετά τις εκλογές, η «ΑΝΑΔΡΑΣΗ» έχει καταστήσει σαφές ότι σέβεται απόλυτα το αποτέλεσμα των εκλογών, όσο και αν δεν είναι ικανοποιημένη από αυτό, και αποδέχεται πλήρως το θεσμικό ρόλο που της έδωσαν οι Πολίτες της Ζακύνθου, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των καλώς εννοουμένων συμφερόντων τους. Όσον αφορά το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, έχουμε καταθέσει, επανειλημμένως και με σαφήνεια τις προτάσεις μας και προσπαθούμε, μέσα από τον δημοκρατικό διάλογο, να συμβάλλουμε στην λύση των καθημερινών ζητημάτων που προκύπτουν. Συγχρόνως παλεύουμε ώστε να καταρτιστεί και εφαρμοσθεί ένα Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του Νησιού μας! Στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων, εν μέσω Πανδημίας και Τουριστικής περιόδου, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, ήταν ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ για εμάς να κινηθούμε σε στενά αντιπολιτευτικά πλαίσια αρκούμενοι να καταγγέλλουμε την εμφανή ανικανότητα και ανευθυνότητα του Δημάρχου και των στελεχών της παράταξης του! Παρά το ότι καταδικάσαμε και καταδικάζουμε την ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ενέργεια του Δημάρχου να υποβάλλει μήνυση στον Πρόεδρο των εργαζομένων, για την συνδικαλιστική του δράση, στηρίξαμε με την παρουσία μας την πρωτοβουλία των παραγωγικών φορέων του τόπου μας, στην αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα που οδήγησαν τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις! Χαιρετίζουμε την απόφαση των εργαζομένων στην καθαριότητα για αναστολή των κινητοποιήσεών τους, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά δεν μπορούμε να μην τονίσουμε στη Ζακυνθινή Κοινωνία, ότι τα προβλήματα οξύνθηκαν από την ανικανότητα της μονοπρόσωπης Δημοτικής αρχής να:

  • επιλύσει τα αυτονόητα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων
  • να καταρτίσει και να υλοποιήσει σχέδια διαχείρισης και αποκομιδής των απορριμμάτων
  • να φροντίσει για την συντήρηση και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, που χρειάζεται η υπηρεσία καθαριότητας, προκειμένου να είναι αποτελεσματική
  • να ενθαρρύνει και να υποχρεώσει τους πολίτες να εφαρμόσουν άμεσα την «Διαλογή στην πηγή»
  • να στελεχώσει τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως η διεύθυνση καθαριότητας, με προσωπικό, προϊστάμενους τμημάτων και προϊστάμενο Διεύθυνσης με τέτοιο τρόπο ώστε να αντιμετωπίζονται ορθολογικά τα υπηρεσιακά ζητήματα της καθαριότητας και τέλος
  • ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ για το καλό του τόπου, αφήνοντας πίσω τα σενάρια περί συνωμοσιών, υποκινούμενων εχθρών και εν τέλει «Μαγισσών» που αρέσκονται να εκθρονίσουν τον Δήμαρχο για να του πάρουν το «θρόνο» και να διοικήσουν το Δήμο.

Εμείς κ. Αρετάκη ΔΕΝ σας καλούμε να παραιτηθείτε, όπως μεμψίμοιρα, υπονοείτε στις δηλώσεις σας.

Σας καλούμε να συνεχίσετε ως Δήμαρχος ενός δημοκρατικού νησιού, όπως είναι η Ζάκυνθος, κινούμενος όμως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και όχι ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ. Σαν ΗΓΕΤΗΣ και όχι σαν υποχείριο ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΩΝ, που αρκούνται σε μια θεσούλα που θα τους δώσετε. Σας καλούμε να καταλάβετε ότι δεν είστε ΜΟΝΑΡΧΗΣ, αλλά ΠΡΩΤΟΣ μεταξύ ΙΣΩΝ, σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο 33 Δημοτικών Συμβούλων. Σας καλούμε να καταλάβετε ότι έχετε, σε όλο το νησί, ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ, με ανθρώπους ικανούς, που αγαπούν την περιοχή τους και θέλουν να βοηθήσουν, ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ. Σας καλούμε τέλος να εμπιστευτείτε εκτός από τους δικούς σας συμβούλους και την τεράστια δύναμη των ανθρώπων του πνεύματος, των επιστημών και της επιχειρηματικότητας της Ζακύνθου, οι οποίοι επί των ημερών σας έχουν καταστεί αδρανείς, αχρείαστοι και υποβαθμισμένοι.

Από το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΔΡΑΣΗ»


Πηγή