Δήμος Ήλιδας: Τι δηλώνει ο Γ. Λυμπέρης για την υπόθεση της αργίας του

Στο θέμα της αργίας του για διάστημα ενός μηνός αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, σύμφωνα με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου.

Η πειθαρχική αυτή ποινή αφορά σε απόφαση που είχε λάβει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του ο κ. Λυμπέρης να μην τιμωρήσει υπάλληλο του δήμου Ήλιδας και έχει ισχή από τις 29 Ιουλίου έως τις 29 Αυγούστου.

Η υπόθεση είχε παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού, που είχε λάβει τη σχετική απόφαση, όμως σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λυμπέρης είχε καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία και απορρίφθηκε.

Η απόφαση επρόκειτο εδώ και αρκετό καιρό να σταλεί στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πατρινό για επίδοση στο δήμαρχο, όμως λόγω ασθενείας του, είχε καθυστερήσει.

Βάσει των κανονισμών χρέη δημάρχου για αυτό το διάστημα θα εκτελεί ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

Ο Γιάννης Λυμπέρης σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών συνήλθε στα τέλη του 2015 και έβγαλε απόφαση πως έπρεπε να μου επιβληθεί αργία για ένα μήνα επειδή όταν ήμουν Δήμαρχος δεν είχα τιμωρήσει τον μακαρίτη ταμία του Δήμου, ο οποίος είχε δικαστεί για υπεξαίρεση.

Εγώ το 1999 είχα καλέσει οικονομικό έλεγχο, εγώ ήμουν μάρτυρας σε όλες τις δίκες και τις αναβολές μέσα σε 8-10 χρόνια που πήρε να δικάσει η Δικαιοσύνη της δημοκρατικής μας χώρας. Ο ταμίας τιμωρήθηκε με 7 χρόνια, τον έθεσα σε αργία (που τότε ήταν αρμοδιότητα Δημάρχου και μετά μου είπαν ότι δεν τον τιμώρησα! Εγώ όλα αυτά τα είχα αναφέρει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο προκειμένου να κάνει μόνιμη την αργία ή να την παύσει. Το Πειθαρχικό τότε δεν δέχτηκε όσα είπα στην απολογία μου και μου έβαλαν ένα μήνα αργία.

Ακολούθως προσέφυγα στο ΣτΕ, το οποίο απάντησε μετά από 4 χρόνια πως δεν κάνει δεκτή την ένταση και παραμένει η αργία. Οπότε πρέπει να εκτίσω ένα μήνα αργία.
Δεν είμαι μαζοχιστής, βλέπω τι υπάρχει σε αυτή τη χώρα και θα συνεχίσω να παλεύω σε υψηλότατο επίπεδο, στην ΚΕΔΕ, προκειμένου να αλλάξει η καταστατική θέση των αιρετών της αυτοδιοίκησης και κυρίως των Δημάρχων. Άλλα μέτρα για τους Βουλευτές, τελείως άλλα για τους Υπουργούς, αλλά τους Δημάρχους εξοντώστε τους».

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    1 Αυγούστου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία