Πάτρα: Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά αναφορές που κάνουν λόγο για «άνθιση» της τοκογλυφίας

Σε φάση έρευνας και αναζήτησης βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. για το ζήτημα της τοκογλυφίας που φαίνεται ότι έχε ξεκινήσει να ανθίζει και πάλι τα τελευταία δύο χρόνια στο παρασκήνιο της Πάτρας.

Σύμφωνα με κύκλους της Αστυνομίας, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας, έχει φτάσει ένας σημαντικός αριθμός αναφορών που σχετίζονται με το όλο θέμα και μάλιστα μιλούν με λεπτομέρειες για κύκλωμα (ή κυκλώματα) που με έδρα την Πάτρα έχει απλώσει τα πλοκάμια του, σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους.

Είναι γνωστό ότι δεκάδες επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας και τρέχουν οι υποχρεώσεις, αναγκάζονται και καταφεύγουν σε αυτή τη λύση, αφού οι τράπεζες έχουν σταματήσει εδώ και καιρό να μοιράζουν δάνεια.

Η λύση αυτή τους δίνει πράγματι μία ανάσα, όμως, στη συνέχεια ζουν με τον εφιάλτη, αφού αν δεν ανταποκριθούν οι όροι στους οποίους έχουν συμφωνήσει με τους τοκογλύφους, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για αυτούς, φοβούμενοι για όλα.

Οι καταγγελίες λοιπόν που ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται σε απειλές που έχουν δεχθεί οι επιχειρηματίες από τα άτομα που βρίσκονται πίσω από τους τοκογλύφους ή ακόμα και μπροστά από αυτούς.

Ωστόσο, οι κινήσεις της Αστυνομίας επειδή πρέπει να γίνουν με απόλυτη διακριτικότητα και εχεμύθεια, είναι προσεκτικές, χωρίς να γίνονται περαιτέρω κινήσεις, έτσι ώστε οι αστυνομικοί να δράσουν την κατάλληλη στιγμή και όταν υπάρξει ανάγκη.

Άλλωστε, οι λεπτομέρειες αυτές που έχουν γίνει γνωστές, δεν είναι ικανές για να φτάσουν στη νομική οδό και είναι άγνωστο αν οι καταγγέλλοντες επιζητούν κάτι τέτοιο ή αναφορές τους έχουν να κάνουν με την προστασία των ίδιων και των οικογενειών τους.

Πάντως, οι ίδιοι κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί κάποια σημεία της Πάτρας όπου οι συναλλαγές αυτού του τύπου δίνουν και παίρνουν.

Ωστόσο, ο κινήσεις της Αστυνομίας μέχρι ώρας έχουν την τακτική περιορισμού του φαινομένου, με τους εμπλεκόμενους να γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται και ότι η δράση τους, δεν θα φτάσει στο σημείο να είναι ανεξέλεγκτη.


Πηγή