Πύργος: Κίνηση ανθρωπιάς – Βρήκε και παρέδωσε μεγάλο χρηματικό ποσό

Ορισμένες στιγμές στη ζωή έρχονται για να δοκιμάσουν τις ηθικές μας αξίες!

Κάτι τέτοιο συνέβη χθες το μεσημέρι στον χώρο στάθμευσης γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ του Πύργου, όπου επιχειρηματίας της τοπικής κοινότητας των Λασταιίκων βρήκε στο έδαφος ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Το φιλότιμο και η εντιμότητά του δεν επέτρεψαν ούτε λεπτό τις σκέψεις να κρατήσει τα χρήματα. Ακολουθήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να βρεθεί ο κάτοχός τους, διδάσκοντας έτσι το καλύτερο μάθημα τιμιότητας!

Ο λόγος για τον ιδιοκτήτη καφενείου Βασίλη Τάραμα, που όπως ανέφερε αποκλειστικά στην «Π» χθες βρέθηκε στο συγκεκριμένο σουπερμάρκετ προκειμένου να ανεφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα προϊόντα για την επιχείρησή του, όπως συνήθιζε να κάνει μέχρι τώρα σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, η χθεσινή μέρα δεν έμελλε σε τίποτα να είναι ίδια με όσες προηγήθηκαν! Και αυτό γιατί κατά την ολοκλήρωση της αγοράς των προϊόντων και της εξόδου του κ. Τάραμα από το σουπερμάρκετ, έμελλε να βρεθεί σε μια στιγμή που τυχαίνει σπάνια στη ζωή κάθε ανθρώπου.

Η παράδοση χρημάτων και η έρευνα

Μπροστά του αντίκρισε πεσμένο στο έδαφος ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο ουδέποτε πέρασε από το μυαλό του η σκέψη να το πάρει.

Αφήνοντας τα ψώνια του σε ασφαλές σημείο, άμεσα βρέθηκε στο γραφείο του διευθυντή του καταστήματος, όπου παρέδωσε τα χρήματα προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να βρεθεί ο άτυχος πολίτης που τα έχασε. Αφού έγινε καταμέτρηση του ποσού που έφθανε τα 800 ευρώ, άμεσα ξεκίνησαν οι αναζητήσεις του κατόχου τους.

Όπως υποστήριξε ο κ. Τάραμας, οι υπεύθυνοι του καταστήματος κατάφεραν μέσω των καμερών ασφαλείας που αυτό διαθέτει να εντοπίσουν τον πολίτη και να τον ειδοποιήσουν άμεσα προκειμένου να επιστρέψει και να του επιστραφούν τα χρήματά του, ενώ πρόσθεσε πως ενημερώθηκαν και οι αρχές για το συμβάν όπως πρέπει να γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. «Μπορεί να είχε πρόβλημα υγείας ή να είχε ανάγκη τα χρήματα για τα οποία μόχθησε να βγάλει και για αυτό το λόγο δε σκέφτηκαν ουδεμία στιγμή να μην τα παραδώσω αμέσως», σημείωσε.

Θερμές ευχαριστίες!

Όσον αφορά τον άνθρωπο από την τσέπη του οποίου έπεσαν τα 800 ευρώ, πρόκειται για παραγωγό μελιού από το νομό της Αιτωλοακαρνανίας που βρισκόταν στην περιοχή μας για δουλειές και παράλληλα βρήκε ευκαιρία να πραγματοποιήσει ορισμένες αγορές πριν την αποχώρησή του. Ωστόσο σίγουρα ήταν αναπάντεχο για τον ίδιο ότι του συνέβη, με την ευτυχή κατάληξη της υπόθεσης να τον χαροποιεί ιδιαίτερα και να προσφέρει τις ευχαριστίες του στον άνθρωπο που εντόπισε τις οικονομίες του.

Ανθρωπιά στην μετακορωνοϊό εποχή!

Με τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε με την πανδημία του κορωνοϊού και τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αυτή έχει προκαλέσει, δε θα ήταν διόλου απίθανο πολλοί να μπουν στον «πειρασμό» να κρατήσουν το ποσό αυτό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τάραμας, αυτό που έκανε ήταν κάτι δύσκολο μιας και ο πειρασμός μπορεί να επηρεάσει σχεδόν τον καθένα. Ωστόσο σκεπτόμενος πως θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση αυτού που έχασε τα χρήματα, δε δίστασε ούτε στιγμή να τα παραδώσει αμέσως. Και παρότι είναι άνθρωπος του μόχθου που πασχίζει καθημερινά να βγάλει το εισόδημά του, δε καταδέχθηκε ούτε στιγμή να στερήσει τους «κόπους» ενός συνανθρώπου του.

patrisnews.gr

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    27 Αυγούστου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία