Υποψήφιο και το Νοσοκομείο Πύργου για σημείο αναφοράς – Νέα προκήρυξη για θέση παθολόγου

Αλλαγές στα οριζόμενα ως νοσοκομεία αναφοράς για τον νέο κορωνοϊό έφεραν τα 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 στην Α’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.

Προς διευκόλυνση της διαδικασίας απολύμανσης του συγκεκριμένου νοσοκομείου αποφασίστηκε ότι μέχρι και τις 21/8 δεν θα δέχεται νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 προς νοσηλεία.
Όλοι οι εργαζόμενοι της Α’ Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ αναβλήθηκαν προγραμματισμένα χειρουργεία και διαγνωστικές εξετάσεις προς αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Να σημειωθεί ότι με εγκύκλιο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλος, καλούνται οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να ολοκληρώσουν μια σειρά ενεργειών με στόχο την αύξηση των υγειονομικών σχηματισμών που θα νοσηλεύουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί πλέον, αν το απαιτήσουν οι ανάγκες, να χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον ιό και το Νοσοκομείο Πύργου, δηλαδή να παραμένουν σε αυτό τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αν και έως χθες δεν είχαμε κάποια τέτοια εξέλιξη.

Κικίλιας: «Η πρώτη δόση εμβολίου στην Ελλάδα στα τέλη Δεκεμβρίου»

«Η Ελλάδα θα έχει το πρώτο κομμάτι από τα εμβόλια που θα αγοράσει η Ευρωπαϊκή Ένωση από το εμβόλιο της Οξφόρδης που ανακοινώνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάεν», διαβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

«Σε επτά τμηματικές παραδόσεις θα πάρει η Ελλάδα αυτό που της αναλογεί» συνέχισε, ενώ ανέφερε πως «θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις τον Δεκέμβριο». Τόνισε, μάλιστα, πως αυτοί που έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό είναι οι ευπαθείς ομάδες, ενώ ανέφερε ότι συνολικά στη χώρα μας, από αυτή τη συμφωνία αναλογούν περίπου 3 εκατομμύρια δόσεις.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε και για την «κοινωνική χαλάρωση» που παρατηρήθηκε την τελευταία περίοδο, ενώ τόνισε για ακόμα μια φορά ότι «τη νέα γενιά δεν την έχουμε απέναντι, αλλά τη θέλουμε δίπλα μας για να προστατεύσουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας».

Β. Κοντοζαμάνης: Προανήγγειλε προσλήψεις προσωπικού για τη στήριξη των νοσοκομείων

Περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας και προκειμένου οι δομές υγείας να βρίσκονται σε ετοιμότητα για νέο κύμα πανδημίας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στη ενημέρωση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα:

– στις αρχές του Σεπτεμβρίου θα υπάρξει νέα προκήρυξη 400 θέσεων ιατρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων εκ των οποίων οι μισές θα αφορούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

– από τον επόμενο μήνα επίσης εντάσσονται στο σύστημα υγείας 1.650 επαγγελματίες νοσηλευτές για ειδικότητα στην επείγουσα ιατρική και επιπλέον 600 νοσηλευτές.

Όσον αφορά τις ΜΕΘ, μέχρι το τέλος της χρονιάς θα λειτουργούν 1.200, από 557 που λειτουργούσαν πέρσι τον Ιούλιο. Σήμερα υπάρχουν 901 λειτουργικές κλίνες.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, από αυτές είναι ανεπτυγμένες 186 για την κάλυψη ασθενών με κορονοϊό και ο αριθμός αυτός είναι δυναμικός και θα αυξηθεί και μέσω των δωρεών.

*** Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε τελικά ενδιαφέρον για την θέση του ιατρού παθολόγου με μπλοκάκι για το Νοσοκομείο Πύργου και όπως τόνισε ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Χριστόπουλος θα υπάρξει επαναπροκήρυξη της θέσης τις προσεχείς ημέρες.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    20 Αυγούστου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία