Εκτός μακέτας! – Κρίσιμο το επόμενο 5μηνο για τα έργα που πρόκειται να γίνουν στην Πάτρα

Κρίσιμο θεωρείται το διάστημα του επόμενου πενταμήνου, ανάμεσα στα τέλη του έτους και τις αρχές του 2021, για τα έργα που είναι να γίνουν στην Πάτρα, καθώς πολλά από αυτά βρίσκονται στο τελικό στάδιο της υλοποίησης τους, με τους ανάδοχους να περιμένουν, την έναρξη των εργασιών.

Όμως ανασταλτικός παράγοντας σε όλο αυτό που ενδέχεται να καθυστερήσει κάποια από τα έργα αυτά είναι το κύμα της πανδημίας και το πιθανό σενάριο για την αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο κορωνοϊός, εκτός των άλλων έχει καθηλώσει τον κατασκευαστικό τομέα. Όμως εκτός αυτού έχει παγώσει και τις διαδικασίες που χρειάζονται να τρέξουν για ένα έργο, πριν δηλαδή από την υλοποίηση τους.

Μέσα στις επόμενες ημέρες λοιπόν αναμένεται να μπει ο εργολάβος για να ξεκινήσει το έργο στο Έλος της Αγυιάς.

Μέχρι τα τέλη του έτους πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες και για τον παραλιακό ποδηλατόδρομο, από το ύψος της Κανελλοπούλου έως την Παπαφλέσσα, καθώς και σε αυτό υπάρχει ανάδοχος.

Από εκεί και πέρα μέσα στο 2020 είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες για το έργο της ανάπλασης του αστικού κέντρου, αλλά και της άνω πόλης.

Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία βρισκόμαστε για την κήρυξη δύο εργολαβιών που περιλαμβάνονται στο έργο της αστικής ανάπλασης και οι οποίες έχουν να κάνουν με την ανακαίνιση των ιστορικών σκαλιών του κέντρου της Πάτρας (Παντανάσσης, Αγίου Νικολάου, Γεροκωστοπούλου και Πατρέως), αλλά και την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος.

Η εκτίμηση των στελεχών της αντιδημαρχίας είναι ότι εφόσον όλα πάνε καλά και δεν καθυστερήσουν οι διαδικασίες εξαιτίας της πανδημίας, οι εργασίες θα αρχίσουν ίσως και στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.

Στο μεταξύ, λίγα πράγματα απομένουν για τις τελευταίες λεπτομέρειες της αντιδρόμησης της Κανακάρη και της Κορίνθου. Θυμίζουμε ότι μέχρι το τέλος του 2020 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο κτίριο του Παλαιού Αρσακείου, ενώ ήδη το κτίριο της Μανιακίου, παραδίδεται μέσα στο μήνα.

Τέλος, τα Παλαιά Σφαγεία έχουν ήδη ολοκληρωθεί και αυτό που μένει είναι η μεταφορά των γραφείων του Καρναβαλικού Οργανισμού για να παραδοθεί το έργο και επίσημα.


Πηγή