Πάτρα: Ελπίδα για την εστίαση ο γαστρονομικός τουρισμός

Πολλά στηρίζουν στην εστίαση στον γαστρονομικό τουρισμό και από αυτή την άποψη το πρόγραμμα που πρόκειται να προχωρήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του κλάδου και τον ΣΚΕΝΑ, είναι σημαντικό.

«Είναι μία ξεχωριστή μορφή τουρισμού στην οποία εμείς ως σύλλογος είχαμε προσπαθήσει εξ’ αρχής να κάνουμε βήματα, γνωρίζοντας ότι θα είναι ένα εφόδιο για την αναπτύξουμε για την περιοχή μας πυλώνες εξωστρέφειας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου.

«Ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι που μπορεί να ενισχύσει τους τζίρους των εστιατορίων και γενικότερα τα μαγαζιά της εστίασης, ενώ παράλληλα μέσα από την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων περιοχής που αποτελεί πτυχή του, ενισχύονται και άλλες μορφές της οικονομίας, όπως ο πρωτογενής τομέας».

Σύμφωνα με τον κ. Στεργίου μέσα από τη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Νίκο Κοροβέση, υπήρξε διακριτό ένα πνεύμα συνεργασίας που έδειξε ότι το σχέδιο αυτό μπορεί να αποτελέσει μια ελπίδα, μπροστά στον κυκεώνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο κλάδος.

«Η συζήτηση που είχαμε με την Περιφέρεια πάνω στο όλο θέμα ήταν αρκετά εποικοδομητική. Ελπίζουμε να υπάρξει μια συνέχεια ως προς την υλοποίηση του σχεδίου ώστε να έχουμε τα ανάλογα αποτελέσματα».


Πηγή