Πάτρα: Προς το πρώην ΚΕΤΧ «κατευθύνεται» η ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου

Τη λύση του πρώην στρατοπέδου του ΚΕΤΧ προωθεί σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ανέγερση και κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας.

Πρόκειται για ένα θέμα που έρχεται πάλι στο προσκήνιο αφού τα προβλήματα στο κτίριο που στεγάζεται σήμερα το Αστυνομικό Μέγαρο, στην οδό Ερμού, είναι μεγάλα και υπάρχει άμεση ανάγκη για μετεγκατάσταση.

Όπως είναι ήδη γνωστό οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. έχουν θέσει την ανάγκη αυτή στα υπόψη του υπουργείου.

Ο χώρος που ανήκει στην ΕΛ.ΑΣ. και βρίσκεται στην Πατρών – Αθηνών, δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, δεν είναι κατάλληλος για ένα νέο Αστυνομικό Μέγαρο, σύμφωνα τουλάχιστον με την εισήγηση του δημοτικού συμβουλίου και της δημοτικής αρχής που τον προωθεί για τη δημιουργία ενός αρχαιολογικού πάρκου.

Έτσι, πηγές που προέρχονται από το υπουργείο, αναφέρουν πως ο χώρος του πρώην στρατοπέδου του ΚΕΤΧ, στα Σύνορα της Πάτρας, προτείνεται ως η καλύτερη τοποθεσία.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος είχε προτείνει την ανταλλαγή κυριότητας οικοπέδων, παίρνοντας αυτός τον χώρο μπροστά από το μουσείο και παραχωρώντας στην ΕΛ.ΑΣ. για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο ένα οικόπεδο κοντά στο Ζαβλάνι, 5.750 τετραγωνικών μέτρων, ενώ ως εναλλακτική λύση είχε αναφερθεί στις εγκαταστάσεις του πρώην Λαδόπουλου.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι η οριστική επιλογή του χώρου που θα στηθεί το σύγχρονο Αστυνομικό Μέγαρο θα ανακοινωθεί άμεσα, πριν από το τέλος του έτους, καθώς σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που είχε δώσει ο υπουργός, είναι ένα από τα ζητήματα τα οποία έχει βάλει σε προτεραιότητα.

Αξίζει να αναφέρουμε, ωστόσο, ότι το όλο ζήτημα της κατασκευής του νέου Αστυνομικού Μεγάρου, είναι ακόμα στην αρχή και υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα για να προχωρήσει και να μπει το έργο σε ένα τελικό στάδιο.

Αμέσως μετά την οριστική επιλογή της χωροθέτησης θα ξεκινήσει αγώνας δρόμου για να ενταχθεί το έργο σε χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς το κόστος υπολογίζεται να ανέλθει στο ποσό των 8 – 10 εκατ. ευρώ.


Πηγή