Πάτρα: Στο προσκήνιο και πάλι η διαμάχη αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών

Άρωμα κόντρας μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών φέρεται να είχε η εμπρηστική επίθεση που έγινε σε αυτοκίνητο Πατρινού στη λεωφόρο Αθηνών, πριν από μερικές ημέρες.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι αντιεξουσιαστές σε ανάρτηση σε γνωστό ιστότοπο του χώρου. Σύμφωνα με τους αντιεξουσιαστές ο Πατρινός που δέχτηκε την επίθεση είχε συμμετοχή παλιότερα στην Χρυσή Αυγή και πλέον υποστηρίζει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Θεωρείται ένας από τους δημιουργούς (μαζί με άλλους ακροδεξιούς) συγκεκριμένης σελίδας στο facebook που αναπαράγει ρατσιστικό περιεχόμενο, ενώ πρόσφατα είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει επεισόδιο κατά μεταναστών στα Μποζαΐτικα.

Πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθεί την εξέλιξη αυτής της κόντρας μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών, εξετάζοντας προσεκτικά αναρτήσεις στο διαδίκτυο, έτσι ώστε να είναι έτοιμη να επέμβει εφόσον χρειαστεί.

Είναι μία διαμάχη που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια με το μεταναστευτικό σε κυρίαρχο ρόλο και πλέον όταν ατόνησε αυτό, συντηρείται από τους εμπλεκομένους με διάφορες αφορμές.

Κατά καιρούς μάλιστα εκδηλώνεται, όπως έγινε και στην περίπτωση της εμπρηστικής επίθεσης του οχήματος.


Πηγή