Πάτρα: Ζητούν βεβαιώσεις από άτομα που είναι να προσλάβουν ότι δεν έχουν κορωνοϊό

Έγινε και αυτό…

Σύμφωνα με πληροφορίες εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Πάτρα και έχει βάσεις στην Αθήνα, αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας, ζήτησε βεβαίωση από άτομα που ήταν να προσλάβει ότι δεν έχουν κορωνοϊό.

Τα άτομα αυτά είναι να προσληφθούν, έχοντας περάσει από τις σχετικές διαδικασίες, όπως και από συνεντεύξεις και το μόνο που έμενε ήταν να υπογράψουν για να τους ανακοινωθεί στη συνέχεια πότε θα πιάσουν δουλειά.

Ο απρόσμενος όμως αυτός όρος να υποβληθούν, δηλαδή, σε μοριακό έλεγχο τους έβγαλε εκτός των σχεδίων τους. Ο έλεγχος για κορωνοϊό από τη στιγμή που οι υποψήφιοι εργαζόμενοι δεν έχουν συμπτώματα, όπως καταλαβαίνει κανείς, δεν μπορεί να γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο, αλλά σε ιδιωτικά εργαστήρια ή κλινικές.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα όσα τους ανακοινώθηκαν για αυτόν τον όρο, τα έξοδα για το τεστ δεν θα υποβληθούν από την εταιρεία, αλλά από τους εργαζόμενους που είναι να πιάσουν δουλειά.

Το γεγονός αυτό τους προβλημάτισε ακόμα περισσότερο. Αρκετοί από αυτούς είναι εδώ και χρόνια άνεργοι, κατά συνέπεια, δεν έχουν τα χρήματα που απαιτούνται για το τεστ μοριακού ελέγχου.

Πρόκειται όμως για ένα ζήτημα που μάλλον δεν είναι μεμονωμένο. Το τελευταίο διάστημα αρκετές εταιρείες, σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν στην «πιάτσα» της αγοράς εργασίας, έχουν ζητήσει από εργαζόμενους που είναι να πιάσουν δουλειά, ένα τέτοιο τεστ.

Η δικαιολογία που τους λένε είναι ότι ένα ενδεχόμενο θετικό κρούσμα, εκτός από ότι θα βάλει σε κίνδυνο την υγεία των υπολοίπων εργαζομένων, θα προκαλέσει και σημαντικές ζημιές στην επιχείρηση.

Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις τα έξοδα αυτά καλύπτονται από τις εταιρείες που έχουν φροντίσει για να προχωρήσουν σε αντίστοιχες συμβάσεις με ιδιωτικά εργαστήρια και κλινικές.

Προφανώς όσοι βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό, δύσκολα προσλαμβάνονται ή η πρόσληψη τους παίρνει για τουλάχιστον 15 ημέρες μία αναβολή.

Πάντως, είναι μια νέα τάση που διαμορφώνεται ένεκα των συνθηκών κορωνοϊού στην αγορά εργασίας.


Πηγή