Κορωνοϊός: Σε μεγαλύτερο επίπεδο ετοιμότητας η Ηλεία – Τρία κρούσματα χθες – Εξιτήριο για τον 14χρονο

Τρία ήταν συνολικά τα κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για το νομό μας, αλλάζοντας παράλληλα και το επίπεδο ετοιμότητας που από το 1 που ήταν μέχρι πρότινος βρέθηκε στο 2.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δυο από τα τρία άτομα είναι νεαρής ηλικίας και το τρίτο είναι λίγο μεγαλύτερο.

Οι εξετάσεις τους σύμφωνα με ενημέρωση είχαν γίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας.

Μόλις τα αποτελέσματά τους βγήκαν θετικά, άμεσα ενημερώθηκαν προκειμένου να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Εξιτήριο παίρνει ο 14χρονος από Κακοτάρι

*Άμεση η κινητοποίηση του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας

Εξιτήριο από το νοσοκομείο του Ρίου παίρνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 14χρονος μαθητής του Γυμνασίου Πανόπουλου, που είχε βρεθεί θετικός στο κορωνοϊό αφού εδώ και δύο τουλάχιστον 24ωρα είναι καλά στην υγεία του και χωρίς πυρετό…

Με βάση τον Αντιδήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Βασίλη Αρβανίτη είναι αρνητικά και τα μισά από τα 25 μοριακά τεστ που έγιναν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των τοπικών κοινοτήτων Κακοταρίου (τόπος διαμονής του 14χρονου), Αγίας Τριάδας και Ανδρωνίου που διενεργήθηκαν με πρωτοβουλία του Δήμου. Σήμερα έως το μεσημέρι θα έχουν βγει τα αποτελέσματα για όλα τα τεστ και θα υπάρχει μία πλήρης εικόνα για την διασπορά του ιού στην περιοχή.

Από την Κυριακή

Το βράδυ της Κυριακής προς ξημερώματα Δευτέρας ενημερώθηκε ο Δήμος πως ο ιερέας, ο πατέρας του 14χρονου, βρέθηκε θετικός στον ιό. Με πρωτοβουλία του ιερωμένου και της συζύγου του τα παιδιά τους, ένα κορίτσι (μαθήτρια δημοτικού) και το αγόρι που πάει τρίτη γυμνασίου έμειναν στο σπίτι μαζί τους και δεν ήρθαν σε επαφή με κανέναν.

Μετά τα τεστ που έκαναν διαπιστώθηκε πως η παπαδιά (αν και δεν είχε συμπτώματα) και το αγόρι ήταν και αυτοί θετικοί στον ιό, ενώ το κορίτσι όχι. Ο 14χρονος την Πέμπτη ανέβασε πυρετό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου του Πύργου και από εκεί στο Ρίο όπου παραμένει έως και σήμερα που αναμένεται να πάρει εξιτήριο αφού είναι τελείως καλά στην υγεία του. «Εμείς τη Δευτέρα το πρωί ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ όπως οφείλαμε και ζητήσαμε να κλείσουν τα σχολεία στο Πανόπουλο όπου φοιτούν τα παιδιά. Μας είπαν όμως, ότι χωρίς επιβεβαιωμένο κρούσμα μαθητή δεν μπορεί να κλείσει το τμήμα. Άσχετα με το αν εμείς το θεωρούμε παράλογο ή όχι, είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε αυτά που λέει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Ρίο, είναι πολύ καλά στην υγεία του είναι απύρετο και σύμφωνα με πληροφορίες από την οικογένεια του θα βγει σήμερα. Για προληπτικούς λόγους το νοσοκομείο τον κράτησε μία επιπλέον μέρα”, τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Βασίλης Αρβανίτης μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο της ΟΡΤ και την Πέλυ Μπεβούδα.

Άμεση κινητοποίηση του Δήμου

” Ο Δήμος άμεσα έκανε απολύμανση στα σχολεία στο Πανόπουλο και στο ιατρείο που είχε επισκεφθεί ο ιερέας για να τον δει ο αγροτικός ιατρός, όπως επίσης και σε κάποια κτίρια τα οποία χρησιμοποιούνται ως φροντιστήρια σε Κακοτάρι και Ανδρώνι. Έκλεισε το τμήμα του παιδιού, δηλαδή η Γ’ Γυμνασίου στο Πανόπουλο. Ο ιερέας μένει στο Κακοτάρι και ιερουργεί στην Τ.Κ. Καρυά του Δήμου Πύργου.

Από εκεί και πέρα ως δήμος πήραμε την εξής πρωτοβουλία για να μην αναστατώνεται ο κόσμος και για να μην έχουμε ζητήματα, αφού ο ΕΟΔΥ στις οδηγίες που μας έδωσε συνιστούσε πως πρέπει όλοι να μείνουν στα σπίτια τους μέχρι να έρθουν να κάνουν τεστ στους κατοίκους της περιοχής. Έτσι εμείς χθες το πρωί κάναμε στην ευρύτερη περιοχή του Κακοταρίου, της Αγίας Τριάδας, σε εκπαιδευτικούς στο Γυμνάσιο του Πανόπουλου και σε κάποιους μαθητές με την άδεια των γονιών τους φυσικά, γύρω στα 25 μοριακά τεστ και αναμένουμε τα αποτελέσματα που θα βγουν έως και σήμερα το μεσημέρι.

Κάναμε απολυμάνσεις πάλι στα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά και σε δημοτικούς χώρους στο Κακοτάρι και την Αγία Τριάδα», επισημαίνει ο κ. Αρβανίτης που εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρχουν πολλά θετικά κρούσματα. «Ήδη η πρώτη πληροφορία είναι ότι τα μισά τεστ από αυτά που έγιναν με πρωτοβουλία του δήμου είναι αρνητικά. Εμείς κινηθήκαμε αστραπιαία γιατί σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε την μετάδοση του ιού και δεν παίζουμε με την ανθρώπινη ζωή. Ζητήσαμε από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης του νομού να κλείσουν τα σχολεία για ένα χρονικό διάστημα επειδή τα παιδιά όλα μεταφέρονται με ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό.

Όταν μιλάμε για γυμνάσιο Πανόπουλου εννοούμε τρεις τάξεις με 28-29 παιδιά. Κάναμε τεστ και στους καθηγητές, πολλοί εκ των οποίων έρχονται από Πάτρα και Πύργο. Οι άνθρωποι είναι πολύ τρομοκρατημένοι», υποστήριξε ο αντιδήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    25 Οκτωβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία