Πάτρα: Οι συνωστισμοί και οι συναθροίσεις δεν λένε “καληνύχτα” από τις 12 και μετά

Από τις σκάλες της Πατρέως και της Γεροκωστοπούλου ή ακόμα και της Αγίου Νικολάου, φτάσαμε στη Μαρίνα της Πάτρας.

Το βραδύ της Κυριακής, με το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης ο χώρος της Μαρίνας, γέμισε από νεαρούς. Σύμφωνα με Πατρινούς που μένουν στην περιοχή ο χώρος από τα μεσάνυχτα και μετά είχε συνωστισμό.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το φαινόμενο των νεαρών που δεν λένε να πάνε στο σπίτι τους μετά τα μεσάνυχτα και θέλουν να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους σε υπαίθριους χώρους, δεν πρόκειται να σταματήσει όσο ο καιρός είναι καλός.

Οι νεαροί και οι παρέες τους φεύγουν από το ένα μέρος και θα πηγαίνουν στο άλλο (όταν βλέπουν την αστυνομία), συνεχίζοντας τη διασκέδασή τους, πιστεύοντας προφανώς ότι δεν κάνουν κάτι κακό και ότι όλα αυτά που γίνονται για τον κορωνοϊό είναι υπερβολικά.

Και το κρυφτούλι θα συνεχίζεται. Στην ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι οι βροχές θα σταματήσουν τα φαινόμενα αυτά, όμως οι επιστήμονες από τη δική τους μεριά, λένε ότι τα κρύα φέρνουν εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η ψυχολογία της μη συμμόρφωσης με τα μέτρα

Πάντως, οι περισσότεροι από τους νεαρούς που συμμετέχουν σε συναθροίσεις, είναι μόνοι τους στην Πάτρα, δεν ζουν μαζί με τους γονείς τους και τις οικογένειές τους, αφού σπουδάζουν, κατά συνέπεια δεν έχουν το φόβο να κολλήσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Χωρίς βέβαια αυτό να τους δίνει το δικαίωμα να κολλήσουν τους υπολοίπους.

Υπάρχουν όμως και άλλοι που μπορεί να ζουν στην Πάτρα, αλλά δεν πιστεύουν όλο αυτό που γίνεται ή δεν θεωρούν ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί θα βοηθήσουν στην μη εξάπλωση του ιού.

Με λίγα λόγια δεν έχουν πειστεί. Σε τελική ανάλυση δεν θέλουν να προσαρμοστούν στις συνθήκες της πανδημίας και να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε ή να αφήνουμε να κυριαρχήσει η τρομολαγνεία των ΜΜΕ, παίρνοντας όμως συνειδητά ή ασυνείδητα στο άλλο άκρο. Αυτό της αδιαφορίας…


Πηγή