Ποιες πόλεις θα βυθίζονταν αν έλιωναν οι πάγοι: Τι θα συνέβαινε σε Πύργο, Αμαλιάδα, Πάτρα

Το λιώσιμο των πάγων δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Oι καύσωνες όμως που σημειώνονται σε όλη την Ευρώπη και η άνοδος της θερμοκρασίας ακόμα και στις Σκανδιναβικές χώρες, είναι στοιχεία που αποδεικνύουν πως το κλίμα αλλάζει ολοένα και πιο γρήγορα.

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας δεν είναι κάτι τόσο απλό και ούτε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Ωστόσο τα περιθώρια του πλανήτη στενεύουν και πρέπει άμεσα οι χώρες να επανεξετάσουν την πράσινη πολιτική τους.

Τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να επανέρχονται στην επικαιρότητα και οι λίγο παλαιότερες εφαρμογές που με μια φουτουριστική διάθεση δείχνουν τις δικές τους εκτιμήσεις σχετικά με το τι θα συμβεί αν λιώσουν οι πάγοι και ποιες πόλεις μπορεί να χαθούν κυριολεκτικά. Σε έναν διαδραστικό χάρτη, στον οποίο μπορεί κανείς να δει τις επιπτώσεις από το λιώσιμο των πάγων και την άνοδο της στάθμης του νερού της θάλασσας μπορεί κανείς να δει τι θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα.

Στο χειρότερο σενάριο, εκείνο δηλαδή σύμφωνα με το οποίο η στάθμη θα ανέβει κατά 60 μέτρα, οι πόλεις που δε θα υπάρχουν θα είναι:

-Το κέντρο της Αθήνας.

-Το μεγαλύτερο μέρος της Πάτρας και του Αιγίου

-Η Καλαμάτα

-Η Θεσσαλονίκη

-O Πύργος

-Το Μεσολόγγι

-Η Αμαλιάδα

Η θάλασσα θα φτάσει μέχρι τη Λάρισα, την Έδεσσα και τη Βέροια.

Δείτε και εσείς τι προβλέπει ο χάρτης εδώ (και μη ξεχνάτε πως είναι απλά ένα σενάριο)

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    13 Οκτωβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία