Εκκλησία: «Ψάχνονταν» για τον Μητροπολίτη Πατρών – Αναστάτωση στον τοπικό κλήρο

Αναστάτωση δημιουργήθηκε και στον τοπικό κλήρο της Πάτρας, όπως και στους πιστούς, με την είδηση ότι μπήκαν σε καραντίνα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Πολλοί πίστεψαν ότι στην καραντίνα είναι και ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος όμως δεν είναι μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ακόμα και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας που είναι θετικός στον κορωνοϊό, δεν συμμετέχει σε αυτή, κατά συνέπεια δεν προσβλήθηκε από εκεί.

Ωστόσο, υπήρξαν και αρκετοί που έψαχναν την αφορμή για να ρίξουν τις βολές τους κατά της Εκκλησίας, ξεκινώντας το γνωστό "τροπάριο" ότι οι ιεράρχες δεν τηρούν τα μέτρα.

Το γεγονός όμως και μόνο ότι τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όσο και οι υπόλοιποι ιεράρχες ήταν αρνητικοί στον κορωνοϊό τους διαψεύδει από μόνο του.

Τα μέτρα τηρούνται από το σύνολο σχεδόν της Εκκλησίας και ειδικότερα από τη Μητρόπολη Πατρών, με τον Μητροπολίτη της να έχει πάρει μία ξεκάθαρη θέση πάνω στο όλο θέμα από την αρχή της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε μάλιστα και ανάρτηση στα social media για τον Μητροπολίτη Πατρών ότι είναι και αυτός σε καραντίνα, η οποία όμως κατέβηκε αμέσως, αφού προφανώς διαπίστωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Όσο για τους ιεράρχες της περιοχής που έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορωνοϊό, τον Ιερώνυμο των Καλαβρύτων και τον Επίσκοπο Αθανάσιο της Ωλενίας, ο πρώτος είναι σε καραντίνα, χωρίς να έχει συμπτώματα με την πορεία της υγείας του να είναι αρκετά καλή, ενώ ο δεύτερος μπήκε προληπτικά στο νοσοκομείο του Ρίου.


Πηγή