Με δυο ιατρούς η ΜΕΘ Πύργου εν μέσω κορωνοϊού- Άμεσα προσλήψεις για να μην μπει λουκέτο

Η αποχώρηση των δύο εκ των τεσσάρων γιατρών που εργάζονταν στην ΜΕΘ του Πύργου, έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλο πρόβλημα για την ομαλή λειτουργία της, ιδίως εν μέσω της νέας έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παρότι οι δύο γιατροί που έχουν απομείνει στην ΜΕΘ Πύργου, αλλά και ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Χρήστος Χριστόπουλος, προσπαθούν να την κρατήσουν ανοιχτή κάνοντας μία υπεράνθρωπη προσπάθεια, σίγουρα αν χρειαστεί σε αυτήν να νοσηλευτούν και ασθενείς με κορωνοϊό, το πρόβλημα θα γίνει πάρα πολύ μεγάλο, κυριολεκτικά τεράστιο!

Η πολιτεία δυστυχώς δεν έχει φροντίσει να στελεχώσει τις ΜΕΘ, όχι μόνο του Πύργου, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας, με ιατρούς και αυτό φαίνεται καθημερινά στην αγωνία των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή δεκάδες ασθενείς, που είτε νοσούν από τον κορωνοϊό, είτε από κάποιες άλλες ασθένειες.

Για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα, για την υποστελέχωση δηλαδή της ΜΕΘ του Πύργου εν μέσω ενός νέου ξεσπάσματος του ιού, ζητήσαμε την άποψη τριών ιατρών οι οποίοι ασχολούνται πάρα πολλά χρόνια με τα προβλήματα του νοσοκομείου του Πύργου, αλλά και γενικότερα της υγείας στην Ηλεία.

Και μας τόνισαν και οι τρεις, ότι είναι πάρα πολύ μεγάλο το πρόβλημα στη ΜΕΘ, το οποίο μπορεί να λυθεί μόνο με fast track διαδικασίες και φυσικά μόνο με την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας, αφού αν ακολουθηθούν οι υπάρχουσες διαδικασίες, τότε γιατροί στη ΜΕΘ του Πύργου θα αργήσουμε πάρα πολύ να έρθουν.

patrisnews.gr

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    10 Νοεμβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία