Πάτρα: “Τέρμα οι βόλτες” – Αλλάζει στάση η ΕΛ.ΑΣ., προχωρά σε σαρωτικούς ελέγχους

Σαρωτικούς ελέγχους αναμένεται να ξεκινήσει η ΕΛ.ΑΣ. για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με κύκλους της Ερμού η στάση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, μετά από εντολές που έχουν δοθεί από τα αρμόδια υπουργεία αλλάζει και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε ακόμα μεγαλύτερo βαθμό, από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 και μετά.

Οι έλεγχοι ήδη ξεκίνησαν από το απόγευμα της Τετάρτης. Ομάδες περιπολιών της αστυνομίας προχώρησαν σε ελέγχους σε κεντρικά σημεία της Πάτρας, στήνοντας καρτέρι σε οδηγούς και πεζούς στην Τριών Ναυάρχων και στην Κορίνθου ενώ αστυνομικοί στάλθηκαν και στη Μαρίνα μετά από αναφορές για συνωστισμούς.

Θυμίζουμε ότι μέχρι τώρα, παρά τους ελέγχους που γίνονταν, η ΕΛ.ΑΣ. είχε δείξει μία στάση ανοχής από την μέρα που ξεκίνησε το lockdown στην Πάτρα. Πλέον αυτό αλλάζει. Ιδιαίτερο βάρος στους ελέγχους θα δοθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις βραδινές ώρες, στο πλαίσιο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Οι έλεγχοι από την Παρασκευή και μετά θα είναι συνεχείς, με αστυνομικούς να βρίσκονται σε κομβικά σημεία του κέντρου της Πάτρας, αλλά και έξω από αυτό, ενώ ταυτόχρονα θα γίνονται περιπολίες και εξορμήσεις σε διάφορα μέρη, κυρίως σε πλατείες και πεζόδρομους.

Στόχος είναι η απόλυτη τήρηση του μέτρου αφού οι εντολές από την κεντρική ηγεσία, βασισμένες στις προτάσεις των ειδικών επιστημόνων, είναι σαφείς. «Μην βγαίνετε έξω, περιορίστε στο ελάχιστο τις εξόδους».


Πηγή