Αιγιάλεια: Σε απόγνωση το τοπικό εμπόριο, ζητά… εμβόλιο επιβίωσης!

Με συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας στον Υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη και νέα κινητοποίηση αυτή την Τετάρτη οι έμποροι του Αιγίου διαμαρτύρονται για το παρατεταμένο lockdown και εκφράζουν την αγωνία τους για την επόμενη, μέρα με λουκέτα, απλήρωτους λογαριασμούς και συσσώρευση οφειλών στο λιανεμπόριο.

Αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Χαρ. Παπαδόπουλος: "Το λιανεμπόριο παραμένει υποχρεωτικά κλειστό με κρατική εντολή για σχεδόν δύο μήνες (παρά τις δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού ότι τα μαγαζιά μας δεν αποτελούν εστία μετάδοσης του ιού). Τα έξοδα τρέχουν, επιταγές, προμηθευτές, ιδιοκτήτες, προσωπικό, δώρα Χριστουγέννων, δάνεια, τράπεζες,τόκοι, ΔΟΥ, ΕΝΦΙΑ, πάγιοι λογαριασμοί, δανεικές επιστρεπτέες προκαταβολές, συν τα έξοδα των σπιτιών και των οικογενειών μας.

Η κρατική στήριξη στους μικρούς ελάχιστη . Τα χαμηλότοκα και μη επιστρεπτέα δάνεια έχουν πάει στους ισχυρούς της αγοράς .

Ο αθέμιτος ανταγωνισμός των μεγάλων Super Market και πολυεθνικών αλυσίδων που πουλάνε ελεύθερα τα είδη μας, λειτουργούν κανονικά μέσω e-shop, και παράδοση/παραλαβή εκτός(click away) , είναι στο κόκκινο. Πρακτικές που είναι αδύνατο να εφαρμοστούν στο 83% των μικρών που δεν έχει ηλεκτρονικό κατάστημα.

Φτάνει πια δεν αντέχουμε άλλο!"

Οπως αναφέρεται, "τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες την Τετάρτη 30/12/2020 από τις 11:00 π.μ ως τις 14.30 μμ στην Πλατεία Αγίας Λαύρας καταθέτουμε τα κλειδιά, λουκέτα και απλήρωτους λογαριασμούς των κλειστών καταστημάτων μας και μαζεύουμε υπογραφές! Λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, βρίσκονται υπό διωγμό". Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος καλεί συλλόγους και φορείς της περιοχής, τον Δήμο Αιγιαλείας, τους Αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων, ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία μας, την ΕΣΕΕ, τους Βουλευτές Αχαΐας, να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα μας που έχουν να κάνουν με τα μαγαζιά μας, τους συνεργάτες, τους υπαλλήλους και τις οικογένειες όλων μας. Ανοίξτε μας".

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    27 Δεκεμβρίου 2020

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία