Αίγιο: Το δώρο που έκανε ο Μητροπολίτης στους δύο κολυμβητές που έπεσαν για τον σταυρό

Όχι μόνο δεν κάμφθηκε από τις επικρίσεις που δέχθηκε για την κατάδυση του σταυρού στο λιμάνι του Αιγίου, αλλά και από τις πληροφορίες ότι θα κληθεί στο «πειθαρχικό» της Ιεράς Συνόδου να δώσει εξηγήσεις για την τελετή που έκανε στα Θεοφάνια, τουναντίον ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος έσπευσε με μία του πράξη να επιβραβεύσει τους δύο άνδρες που βούτηξαν στη θάλασσα.

Θέλοντας να τους το ανταποδώσει, αφού έπιασαν τον σταυρό, ο δεσπότης δώρισε στον Γιώργο Τζάκη και στον Θάνο Ρομποτή, από έναν τέτοιο χρυσό για τον λαιμό, που αναγράφει ότι είναι από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας με την ημερομηνία 6/1/2021, ώστε να θυμούνται τον ιδιαίτερο εορτασμό.

«Έδωσα μία μικρή ευλογία και τους ευχαρίστησα γι' αυτό το οποίο έπραξαν οι κολυμβητές» αρκέστηκε να πει ο ιεράρχης, ο οποίος θέλοντας να κρατήσει χαμηλούς τόνους δεν έδωσε δημοσιότητα στην ενέργειά του αυτή.

«Η ευλογία είναι η εκκλησιαστική ευχή που μας δίνει ο ιερέας και αυτή την ευχή λάβαμε επειδή βουτήξαμε για τον Τίμιο Σταυρό την ημέρα αγιασμού των υδάτων, ξεχωριστή στη θρησκευτική μας συνείδηση. Πήραμε την ευχή του μητροπολίτη μας, ένα σταυρουδάκι να μας φυλάει από τους σύγχρονους καλικάντζαρους» λέει ο Γιώργος Τζάκης, με σαφές υπονοούμενο για τους αντιδρώντες.

Στο μεταξύ και οι δύο κολυμβητές δεν έχουν παραλάβει ακόμα το πρόστιμο των 300 ευρώ από το Λιμενικό, λέγοντας ωστόσο πως ήταν επιλογή τους να πιστεύουν και να τηρούν τα ήθη και τα έθιμα.

«Είναι χρέος μας να διατηρούμε τα θρησκευτικά ήθη και έθιμα. Όλα έγιναν για την δημοσιότητα προκειμένου να βλάψουν τους Μητροπολίτες μας. Μας ζήτησαν και έγραψαν τα ονοματεπώνυμά μας. Όσοι ήσαν εκεί ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα και κρατούσαν αποστάσεις.

Λυπάμαι πολύ που συμπολίτες σχολιάζουν αρνητικά και υβριστικά την επιλογή μας να πιστεύουμε και να τηρούμε την θρησκεία μας, και την πατρίδα μας. Άλλωστε, τον συνωστισμό τον ζούμε καθημερινά έξω από τράπεζες, ταχυδρομείο, σούπερ μάρκετ και λαϊκή» λέει ο κ Τζάκης.

Πηγή: Πελοπόννησος


Πηγή