Κορωνοϊός – Ομαλά εξελίσσεται η εμβολιαστική διαδικασία στα νοσοκομεία της Πάτρας

Αρκετά καλά κύλησε και χωρίς προβλήματα η πρώτη μέρα των εμβολιασμών στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα έγιναν 80 εμβόλια στους γιατρούς και στους νοσηλευτές που εργάζονται εκεί, ενώ με τον ίδιο ρυθμό θα συνεχιστεί η εμβολιαστική διαδικασία, την Τρίτη και την Τετάρτη.

Πιο αναλυτικά, θα γίνουν 80 εμβόλια σήμερα, 40 την Τετάρτη και ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί από την Παρασκευή, καθώς θα μεσολαβήσει η άφιξη 200 ακόμα εμβολίων, με τα 100 από αυτά να γίνονται το Σάββατο.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, αλλά και του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα, ο εμβολιασμός συνεχίζεται ομαλά και το θετικό είναι ότι ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι εκφράζουν την διάθεση τους για να το κάνουν.

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν επίσης στα νοσοκομεία του Αιγίου, της Κορίνθου, αλλά και του Αγρινίου, χωρίς προβλήματα, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών συνεχίζεται και εκεί η εμβολιαστική διαδικασία.

Μάλιστα στο ΠΓΝ Πατρών δόθηκε εντολή να λειτουργήσει και μία δεύτερη εμβολιαστική μονάδα που θα εξυπηρετεί τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Οι εμβολιασμοί σε αυτούς αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 20 Ιανουαρίου και μετά, ενώ με βάση τα όσα ειπώθηκαν στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, τότε θα αρχίσουν και τα εμβόλια στους ιδιώτες.

Πάντως, προηγούνται οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής, καθώς από τις 8 Ιανουαρίου και μετά ξεκινούν τα εμβόλια στα νοσοκομεία των Καλαβρύτων, του Μεσολογγίου, του Πύργου, της Αμαλιάδας και των Κρεστένων.


Πηγή