Πάτρα: Ψάχνουν ακόμη τα ωρολόγια προγράμματα για το κλιμακωτό ωράριο στα Δημοτικά!

Προβληματισμός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδεση Αχαϊας για τους ελλειπείς ελέγχους στους εκπαιδευτικούς!

Ελάχιστα περιθώρια ανοχής στα μέτρα που αφορούν τόσο την προσέλευση όσο και την παραμονή των μαθητών στο χώρο σχολικού συγκροτήματος πρόκειται να επιδείξουν ΕΟΔΥ και Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση, καλώντας από αύριο, με το άνοιγμα των σχολείων και πάλι, τόσο τους διευθυντές και τους συλλόγους των διδασκόντων όσο και τους γονείς και του συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, να ανταποκριθούν πλήρως στις υποδείξεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την προστασία και ασφάλεια της σχολικής κοινότητας έναντι του Covid και της εξέλιξης της πανδημίας.

«Από την περασμένη άνοιξη η απολύμανση και καθαριότητα στις τάξεις, με τακτικό αερισμό και χρήση μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές είναι μέτρα στα οποία έχει δείξει πολύ ικανοποιητικό δείκτη προσαρμογής η κοινότητα της εκπαίδευσης όμως πλέον καλούνται οι εκπαιδευτικοί, στις περιοχές όπου τα σχολεία δεν διαθέτουν εναλλακτικές εισόδους, να ορίσουν άμεσα κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης και όπου υπάρχει η δυνατότητα, να ανοίξουν όλες οι εναλλακτικές είσοδοι» αναφέρει ο διευθυντής Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι από την Παρασκευή τα σχολεία άνοιξαν, πολλοί είναι οι σύλλογοι διδασκόντων που δεν έχουν ακόμη εφαρμόσει κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης ενώ και στην αλλαγή του ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης, αντιδρούν πολλοί σύλλογοι γονέων.

«Το κλιμακωτό ωράριο και το άνοιγμα όλων των θυρών εισόδου για την αποφυγή συνωστισμού ιδιαίτερα στα σχολικά συγκροτήματα με πολυάριθμους μαθητές είναι μεν προαιρετικό ως μέτρο αλλά εξ ανάγκης θα πρέπει να λειτουργήσει στο 100%! Από αύριο όπου λαμβάνονται μηνύματα ότι η σχολική κοινότητα δεν προσαρμόζεται, θα πρέπει να επέμβουμε» τονίζει ο κ.Σταυρογιαννόπουλος.

Περιορισμένη συμμετοχή στα τεστ στην Αχαϊα

Μόλις 1 στους 5 δασκάλους και νηπιαγωγούς προσήλθε το προηγούμενο τριήμερο στους ελέγχους για μοριακό σε Πάτρα, Αίγιο και Καλάβρυτα, αριθμός που θα πρέπει να αυξηθεί καθώς τα τεστ πρέπει να είναι μαζικά και επαλαμβανόμενα.

«Μέχρι πρόσφατα οι εκπαιδευτικοί ελέγχονταν κυρίως ιδιωτικά, λάβαμε μια εθελοντική πρωτοβουλία μαζί με την 6η ΥΠε να κάνουμε δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς -και το Σαββατοκύριακο-ενώ από αύριο Δευτέρα θα μπορούν να γράφονται στην σχετική πλατφόρμα προκειμένου να λαμβάνουν μέρος στους δωρεάν προληπτικούς ελέγχους» καταλήγει ο κ.Σταυρογιαννόπουλος.

Τα αποτελέσματα της κοινής πρωτοβουλίας της 6ης ΥΠε και της Α΄βάθμιας δεν έδειξαν κάποια θετικά κρούσματα αλλά από τους 2,5 χιλιάδες εκπαιδευτικούς προσήλθαν οι 550.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    10 Ιανουαρίου 2021

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία