Αναστάτωση στον δικηγορικό κόσμο των Καλαβρύτων

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι στα Καλάβρυτα, μετά την πληροφορία που θέλει ανώτερο δικαστικό λειτουργό να εισηγείται στην πολιτική ηγεσία το κλείσιμο του Πρωτοδικείου και την μεταφορά του στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου.
Αν και ο Δήμος Καλαβρύτων δεν επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά, μέσω κάποιας δημόσιας αντίδρασής του, ο δικηγορικός κόσμος της θιγόμενης περιοχής άρχισε να λαμβάνει τα μέτρα του, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο συρρίκνωσης του Δικαστικού Μεγάρου, αφού το σενάριο για τις υπηρεσίες που στεγάζει περιορίζονται μόνο σ' αυτές του Ειρηνοδικείου, καθώς μαζί με το Πρωτοδικείο – αν αυτό επιβεβαιωθεί – φεύγει από εκεί και η Εισαγγελία.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων Ανδρέας Οικονόμου αποκάλυψε πως τις τελευταίες μέρες πράγματι έχει επιστρέψει η φημολογία για την κατάργηση των Πρωτοδικείων Καλαβρύτων και Αιγίου, ωστόσο επικαλείται επικοινωνία του με τον γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή, από τον οποίο, σε πολιτικό επίπεδο, δεν εισέπραξε πως στην κυβέρνηση υπάρχει ως σκέψη το «ψαλίδισμα» των Πρωτοδικείων της χώρας. Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι υπάρχουν πράγματι εισηγήσεις στην κατεύθυνση πρότασης για ένα Πρωτοδικείο στο νομό.
Ηδη, ο ΔΣΚ συντάσσει και θα στείλει επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, από τον οποίο θα ζητά να διαψεύσει επίσημα -άπαξ διά παντός όλη αυτή την παραφιλολογία, κυρίως από την στιγμή που η τελευταία φαίνεται να βρίσκεται σε εσωτερικό επίπεπο του υπουργείου του. Παράλληλα, θα εξηγούν για ποιους λόγους δεν πρέπει να καταργηθεί το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    21 Φεβρουαρίου 2021

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία