Κορωνοϊός: Πάνω από 600 νέες μολύνσεις την εβδομάδα του Πατρινού Καρναβαλιού

Πάνω από 1.300 κρούσματα μέσα σε λιγότερες από δεκαπέντε μέρες έφτασε η Αχαΐα και η εξάπλωση της διασποράς ολοένα και μεγαλώνει αφού συνεχώς γεννούνται νέες μολύνσεις.

Η τελευταία εβδομάδα του Πατρινού Καρναβαλιού κινήθηκε με έναν αριθμό κρουσμάτων που ξεπέρασε μέσα σε έξι μέρες τα 600, φτάνοντας στο σύνολο τους τα 635. Πιο αναλυτικά η εβδομάδα αυτή κινήθηκε με τα εξής κρούσματα: Δευτέρα 79, Τρίτη 149, Τετάρτη 84, Πέμπτη 131, Παρασκευή 87 και Σάββατο 105.

Σε επίπεδο Αχαΐας τα κρούσματα του Μαρτίου, από την αρχή του μήνα έως το Σάββατο, έφτασαν στο σύνολο τους τα 1.356, έχοντας στην διάρκεια των ημερών αυτών τα τρία χειρότερα αρνητικά ρεκόρ της πανδημίας: Τα 178 της προ – περασμένης Τετάρτης, τα 149 της περασμένης Τρίτης και τα 131 της περασμένης Πέμπτης.

Σε επίπεδο Πάτρας τα ενεργά κρούσματα έχουν ξεπεράσει πλέον τα 1.000, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι τα περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται σε καθημερινή βάση από τον ΕΟΔΥ για την Αχαΐα, σε ένα ποσοστό πάνω από 85% κατά μέσο όρο, προέρχονται από την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Η διασπορά εξακολουθεί να είναι μεγάλη και προέρχεται κυρίως από τις οικογένειες, με τον ιό να έχει μπει για τα καλά στα σπίτια, από τους εργασιακούς χώρους, αλλά και από τις κλειστές δομές της Πάτρας.

Ζητούμενο για τους ειδικούς είναι να υπάρξει μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων και να μπούμε στη συνέχεια σε μία πτωτική πορεία του ιού, με την Πάτρα και την Αχαΐα να έχουν μπει πάνω από ένα μήνα στο βαθύ κόκκινο (έξι και πέντε εβδομάδες αντίστοιχα), εφαρμόζοντας σκληρό lockdown και τα κρούσματα να μην πέφτουν.


Πηγή