Πάτρα: Αποφυλακίσεις κρατουμένων με κορωνοϊό από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου

Ερωτηματικά προκύπτουν με την αποφυλάκιση κρατουμένων, που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Πελοπόννησος», στις 3 και 5 Μαρτίου, δύο έγκλειστοι θετικοί στον κορωνοϊό, έλαβαν αποφυλακιστήρια.

Η επίσημη θέση της Γενικής Γραμματείας Αντιεγκληματικής Προστασίας πάνω στο όλο θέμα, είναι ότι η φυλακή δεν μπορεί να αρνηθεί να δώσει αποφυλακιστήριο ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις καθώς πρόκειται πλέον για παράνομη κράτηση κρατουμένου.

Οι δύο κρατούμενοι προτού αποφυλακιστούν υπέγραψαν έγγραφο στο οποίο αναφέρουν ότι θα βρίσκονται σε καραντίνα σε συγκεκριμένο τόπο.

Έτσι παρά την κακή υγειονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται ο φυλακές του Αγίου Στεφάνου, οι αποφυλακίσεις των κρατουμένων συνεχίζονται κανονικά.

Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε όταν οι αποφυλακίσεις αφορούν κρούσματα κορονοϊού, γίνονται αυστηρές συστάσεις στα συγκεκριμένα άτομα, βάσει των οποίων αφού δηλώσουν τον τόπο μόνιμης κατοικίας, υποχρεούνται να θέσουν εαυτούς σε κατ΄οίκον περιορισμό.


Πηγή