Συνδικαλιστής της ΠΟΕ ΟΤΑ έκοψε 350€ “ταρίφα” σε σχολικές καθαρίστριες

Απίστευτο και όμως…αυτοδιοικητικό! Σύμφωνα με καταγγελίες, συνδικαλιστής της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Νομό Ηλείας, σε ρόλο ντήλερ δικηγορικών γραφείων, στέλνει προσωπικά μηνύματα sms σε συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες και απαιτητικά τους ζητά να πληρώσουν “ταρίφα” 350€ σε “δικό” του δικηγόρο, τάζοντας…μονιμοποιήσεις. Μάλιστα, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται στα sms, τα οποία το far-west έχει στην κατοχή του, ο συνδικαλιστής έχει συμφωνήσει τα χρήματα να πληρωθούν ακόμα και σε δόσεις.

Οι συμβασιούχες είναι ανάστατες, καθώς στο τραπέζι πέφτει ταυτόχρονα και συνδικαλιστικός εκβιασμός, όπως μας καταγγέλλεται, ότι αν οι καθαρίστριες δεν τον ακολουθήσουν στο δικό του σωματείο θα μειωθεί ο μισθός τους.

Αξίζει να θυμίσουμε την εκμετάλλευση που υπήρξε κατά καιρούς στο θέμα των συμβασιούχων ιδικά την πρώτη δεκαετία του 2000, από δικηγορικά γραφεία και συνδικαλιστές εμπλεκόμενους σε παχυλές μίζες προκειμένου να “διαμεσολαβήσουν” για να πάρουν συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία τις “δουλειές”, όπου στο τέλος το θέμα λύθηκε πολιτικά αλλά τα δικηγορικά γραφεία διεκδικούσαν ακόμα και με διαταγές πληρωμής και εξώδικα τα χρήματά τους από ταλαίπωρους και ταλαίπωρες εργαζόμενους και εργαζόμενες.

Τα ερωτήματα που εδώ τίθενται από τις ίδιες τις καθαρίστριες και είναι αμείλικτα: “Τί δουλειά έχει ο συνδικαλιστής να κάνει τον μεσάζοντα δικηγορικών γραφείων και να κανονίζει ακόμα και τον τρόπο πληρωμής των αμοιβών; Λειτουργεί κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου του; Τελούν σε γνώση όλα τα μέλη του ΔΣ για τη συγκεκριμένη “διαμεσολάβησης”; Η ΠΟΕ ΟΤΑ εγκρίνει αυτές τις πρακτικές; Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πύργου τι γνώμη εκφράζει για τις “μεσιτείες” συνδικαλιστών σε δικηγορικές αμοιβές μεγάλων δικηγορικών γραφείων των Αθηνών; Είναι δεοντολογική μια τέτοια συμπεριφορά; Ο Δήμαρχος Πύργου και οι λοιποί δήμαρχοι του Νομού Ηλείας με ποιον τρόπο προστατεύουν τις καθαρίστριες από τους εκβιασμούς του συνδικαλιστή για μείωση των αποδοχών τους, σε περίπτωση που δεν εγγραφούν στο σωματείο του;”.

Για το θέμα έχουν ήδη ενημερωθεί τα σωματεία καθαριστριών και καθαριστών όλης τη χώρας, μεταξύ ων οποίων και του Πύργου και εξετάζουν το ενδεχόμενο να υποβάλλουν σχετική αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Το FAR-WEST διαθέτει όλα τα sms που απέστειλε ο εν λόγω συνδικαλιστής σε κινητά σχολικών καθαριστριών και παρακολουθεί από πολύ κοντά τη συγκεκριμένη υπόθεση. Τις επόμενες ημέρες θα επανέλθουμε με νεότερη ενημέρωση επί του θέματος.